Surpriză. S-a aflat cine e șoferul agresiv care a amenințat o femeie cu bâta în trafic

șofer agresiv
Foto: Captură YouTube

Bărbatul care a condus o autoutilitară pe contrasens în București și care s-a dat jos din mașină cu o bâtă, deranjat de faptul că a fost filmat în trafic, este chiar un polițist, informează Digi24.

O femeie aflată la volan a surprins imagini uimitoare în trafic. Un șofer aflat pe contrasens a fost deranjat de faptul că era filmat, așa că s-a dat jos din mașină nervos, cu o bâtă în mână. A venit agresiv spre mașina din care era filmat, a înjurat-o pe femeie, iar ulterior s-a urcat în autoutilitara pe care o conducea și a plecat.

Acum s-a aflat că bărbatul care apare în filmare este polițist și lucrează la Poliția Capitalei, în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1, unde are atribuții de logistică.

„Conducătorul auto a fost identificat şi cu regret am constatat că persoana care apare în imagini este agent cu atribuţii de logistică în cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1. Având în vedere modul de manifestare al celui în cauză, Poliţia Capitalei, prin Secţia 1 Poliţie, s-a sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de ameninţare”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

În document se mai menționează că Poliția Capitalei își cere scuze pentru comportamentul angajatului său și informează că modul în care acesta s-a purtat nu va fi tolerat.

Agresivitatea în trafic este unul dintre principalele motive care duc la producerea de accidente rutiere. În ultimii ani, Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră “PsihoTrafiQ” a derulat campanii de responsabilizare a participanţilor la trafic, promovând educația rutieră și responsabilitatea în trafic.

Asociația a făcut și o serie de propuneri la Planul de Acțiuni 2016-2020 privind strategia de siguranță rutieră:

– introducerea orelor de conduită preventivă, de antrenament atitudinal funcțional în trafic pentru șoferi (orele de conduită preventivă ar trebui susținute de psihologi)
– evaluarea psihologică după producerea unui accident cu victime
– introducerea consilierii psihologice posttraumă
– program de consiliere pentru redobândirea de permis

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.