Șoferii își pot suspenda polițele RCA. Când este posibilă renunțarea la asigurare?

FOTO: manfredrichter/Pixabay.com
FOTO: manfredrichter/Pixabay.com

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că șoferii vor putea suspenda polițele de asigurare de răspundere civilă a autovehiculelor.

Măsura este valabilă doar pentru șoferii care nu își folosesc mașinile, urmând ca noua lege a RCA să cuprindă acest amendament, scrie News.ro.

„Pe baza concluziilor unui grup de lucru dedicat, care a reunit toate părţile interesate, ASF a finalizat propunerea privind proiectul Legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule, care ar urma să înlocuiască Legea nr. 136/1995.

Proiectul are în vedere inclusiv posibilitatea de a suspenda poliţa RCA pe perioada în care autovehiculul nu este utilizat”, se precizează într-un comunicat al ASF.

Transportatorii români sunt nemulțumiți, însă, de o altă prevedere a proiectului de lege, cea care vizează prelungirea automată a polițelor RCA (poti calcula valoarea asigurarii cu un calculator RCA 2022).

Asociațiile de transportatori au amenințat cu mișcări de protest și blocaje de drumuri în București dacă nu li se vor îndeplini cererile, printre care se numără și stoparea scumpirilor polițelor RCA.

Costul mediu pentru polițele încheiate pe 12 luni, pentru autoutilitare, autocamioane și transport de persoane, a crescut cu peste 40% față de nivelul înregistrat la mijlocul anului trecut.

Intr-un articol viitor, vom discuta despre asigurarea medicala de calatorie si avantajele / dezavantajele sale.

Recomandările editorilor GreatNews:

7 locuri spectaculoase din România în care nu ai voie să intri

Șase sate de poveste din Bucovina, pe care trebuie să le vizitezi anul acesta