Societe Generale, care are și BRD, pregătește retragerea din 6 țări din Europa de Est

Sucursală Societe Generale Expressbank din Plovdiv, Bulgaria. Foto: Brejnev / Wikimedia Commons

Grupul francez Societe Generale s-ar putea retrage din țările Europei de Est în care nu a reușit să ajungă în top 3 al cotei de piață.

Informația a apărut mai întâi în presa bulgară, siteul capital.bg notând că Societe Generale ar putea vinde inclusiv subsidiara din Bulgaria, numită Societe Generale Expressbank.

Surse citate de publicația de la sud de Dunăre spun că una dintre companiile interesate de preluarea activelor Societe Generale în tările din Europa Centrală și de Est din care francezii decid să se retragă ar fi OTP (Ungaria).

Totuși, se pare că a apărut și un alt cumpărător, o firma americană, Apollo Global Management. Acest fond de investiții a fost interesat în trecut și de achiziționarea altor bănci din această regiune, ca Fibank sau Piraeus Bank.

Țările din care Societe Generale s-ar putea retrage sunt:

Albania
Bulgaria
Macedonia
Moldova
Muntenegru
Serbia.

Deși băncile din aceste state sunt bine conduse și profitabile, mărimea piețelor este cea care îi îngrijorează pe francezi, alături de mediul instabil din punct de vedere al reglementărilor.

În România, BRD-Groupe Societe Generale este pe locul doi din punct de vedere al totalului activelor.

În întreaga lume, grupul francez are 154.000 de angajați și 32 de milioane de clienți.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.