Șoarece filmat în raftul cu carne dintr-un hipermarket Kaufland

soarece kaufland
Foto: YouTube

Un client a filmat un șoarece care se afla în raftul cu carne dintr-un magazin Kaufland din Curtea de Argeș.

Imaginile au fost publicate pe YouTube. „Uite-l aici. Hai mă, servește”, spune bărbatul care a realizat filmarea, în timp ce șoarecele se plimba nestingherit printre bucățile de carne.

„Trebuie să o luăm pe toată de aici”, a zis apoi una dintre vânzătoare.

Ulterior, lanțul de hipermarketuri Kaufland a anunțat că își cere scuze.

„Ne cerem scuze clienților pentru incidentul regretabil din Curtea de Argeș. Am retras imediat toate produsele din vitrină pentru distrugere, am restabilit condițiile igienico-sanitare necesare desfășurării activității și, în același timp, am solicitat o intervenție urgentă a firmei cu care colaborăm pentru deratizare”, se arată în comunicatul de presă citat de ziarulargesul.ro.

„Precizăm că lunar au loc proceduri pentru deratizare, dezinsecție și dezinfecție în toate magazinele noastre, derulate prin intermediul unor companii specializate. Ultima intervenție de acest tip a avut loc în urmă cu numai 5 zile în magazinul din Curtea de Argeș și nu au fost găsite deficiențe. Vă asigurăm că tratăm cu maximă seriozitate incidentul și, suplimentar, pentru a ne asigura prin toate mijloacele că cele mai înalte standarde igienico-sanitare sunt respectate, vom relua școlarizarea angajaților din acel magazin”, mai preciza comunicatul.

Nu este pentru prima oară când într-un hipermarket din România are loc un astfel de incident.

În februarie anul trecut, un client a filmat un șoarece într-un frigider cu brânzeturi din supermarketul Mega Image din Calea Vitan din București. Șoarecele reușise deja să ajungă la o roată de cașcaval și să mănânce din ea. La acea dată, magazinul respectiv al lanțului Mega Image a fost închis timp de 7 zile pentru igienizare.

Iar în decembrie 2017 un locuitor din Piatra Neamț a descoperit un șoarece într-un recipient cu fistic dintr-un magazin Lidl din oraș. Reprezentanții lanțului de magazine Lidl au reacționat spunând că acel caz era unul izolat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.