Trei tineri au inventat un sistem de alarmă inteligent pentru bicicletă

sistem de alarmă inteligent pentru bicicletă

Trei tineri au inventat un sistem de alarmă inteligent pentru bicicletă, care protejează vehiculul împotriva hoților.

Cei trei bicicliști, Radu Țuțueanu, Vlad Georgescu și Narcis Mihai au creat un sistem format dintr-un dispozitiv amplasat pe bicicletă,  alarma propriu-zisă, și o aplicație pentru telefonul mobil, conectată la acesta.

Dacă cineva încearcă să fure bicicleta, dispozitivul emite un semnal sonor puternic pentru a descuraja hoțul și a atenționa persoanele din jur. Concomitent, posesorul bicicletei este notificat pe telefon, prin intermediul aplicației. În cazul în care totuși, bicicleta este furată, poate fi localizată prin GPS, folosind aplicația mobilă.

Dispozitivul de alarmă se prinde pe cadrul bicicletei prin intermediul unui suport cu rol de carcasă de protecție ce previne scoaterea facilă a acestuia de pe bicicletă.

Prinderea sistemului de alarmă inteligent se realizează electronic și nu poate fi scos de pe bicicletă decât de către proprietarul acesteia, prevenind astfel pierderea sau chiar furtul dispozitivului.

Totodată, dispozitivul se poate reîncărca folosind orice cablu micro USB universal, iar cu ajutorul aplicației, utilizatorii pot verifica nivelul bateriei dispozitivului și pot primi notificări în cazul în care acesta este scăzut.

Proiectul pentru sistemul de alarmă inteligent pentru bicicletă a demarat în luna iulie a acestui an, iar în prezent se află în stadiul de prototip.

Aplicația va fi lansată în martie 2015, cu funcția de localizare a magazinelor de biciclete și service-uri din apropiere, urmând ca în vara anului următor, să fie lansat dispozitivul împreună cu restul de funcționalități ale aplicației.

De asemenea, inițiatorii proiectului vor lansa în primăvară și o campanie de strângere de fonduri, astfel ca la sfârșitul verii, produsul să fie gata pentru livrare.

Sistemul de alarmă pentru bicicletă va avea un prețul cuprins între 120 și 150 de euro.