Sindicaliștii din învățământ: Ciorbă în loc de corn și cabinete stomatologice în școli

Președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iași, Laviniu Lăcustă, a propus câteva măsuri pentru școli, care ar trebui luate de Ministerul Educației.

„Vrem să propunem următorul proiect: ca în fiecare unitate, sau măcar în cele unde se poate tehnic, să fie reînfiinţate acele cabinete stomatologice care erau până în anii ’90.

Astfel, prin prevenţie, putem să combatem această problemă cu care se confruntă tinerii. Cu tot cu salarii şi dotare cabinet, n-ar depăşi 100 de milioane de euro. Eu zic că se merită“, a declarat preşedintele USLIP Iași, citat de Ziarul de Iași.

A doua măsură se referă la înlocuirea cornului cu lapte din școli cu o masă caldă. „Cornul este o prostie. O ciorbă caldă, în schimb, este altceva, aşa ar scădea şi abadonul şcolar la ţară. Vrem să le propunem deputaţilor ieşeni aceste două proiecte, iar ei să le sprijine mai departe.

N-au decât să dea cei 6% din PIB pentru învăţământ şi ar ajunge şi pentru o masă caldă, şi pentru cabinetul de stomatologie. Hai să facem şi noi ceva bun, de ce nu!”, a mai spus președintele Laviniu Lăcustă.

FOTO: Moyan Brenn/Flickr

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.