Simona Halep va urca pe locul 2 în lume. ”Sunt mândră, dar nu simt presiunea!”

Simona Halep a revenit pe locul 2 în ierarhia mondială, cea mai înaltă poziție atinsă vreodată de o româncă în tenisul mondial, după ce rusoaica Maria Șarapova a suferit prima înfrângere din carieră la Stuttgart.

Maria Șarapova, care câștigase ultimele trei ediții ale competiției din Porsche Arena, s-a înclinat ieri în fața nemțoaicei Angelique Kerber, scor 6-2, 5-7, 1-6. În urma acestui rezultat, principala favorită de pe zgura acoperită din sudul Germaniei va avea, începând de luni, 7.525 de puncte în clasamentul mondial.

Simona Halep va juca azi pentru un loc în semifinalele competiției care pune la bătaie premii totale de peste 700.000. Ea are deja asigurate 7.670 de puncte în clasamentul ce va fi publicat săptămâna viitoare, însă numărul acestora poate crește.

”Sunt mândră că am ajuns pe locul 2. La acest nivel toate jucătoarele sunt la fel de bune, însă nu simt presiune. Vreau să rămân concentrată la fiecare meci și să văd cât de departe pot ajunge”, a spus campioana din România pentru site-ul WTA.

Românca în vârstă de 23 de ani caută, în confruntarea cu italianca Sara Errani, a doua victorie din carieră la Stuttgart, unde a învins-o, în urmă cu două zile, pe Garbine Muguruza, din Spania.

Halep și Errani s-au mai întâlnit de două ori până acum, de fiecare dată pe hard. În 2013, la Miami, italianca aflată pe locul 15 în lume, s-a impus cu un categoric 6-1, 6-0. Un an mai târziu, la Doha, românca s-a revanșat cu vârf și îndesat: 6-2, 6-0.

”Sper să joc cât mai bine la Stuttgart. Apoi, îmi propun din nou finala de la Madrid și o performanță importantă la Roland Garros”, a mai spus Simona.

În sezonul precedent, românca a pierdut finalele de la Madrid și Paris în fața rusoaicei Maria Șarapova.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Casa de 63 de metri pătrați care a cucerit internetul
O plajă din România, în topul celor mai pure plaje din lume
Programul Prima fermă pentru tineri, propunerea unor parlamentari pentu Guvern