Simona Halep a stat patru ore în spital după înfrângerea din finala Australian Open

Simona Halep, după finala pierdută la Australian Open. Foto: WTA Tennis / Twitter
Simona Halep, după finala pierdută la Australian Open. Foto: WTA Tennis / Twitter

Simona Halep, finalista primului turneu de Grand Slam al anului, a petrecut patru ore la spital după meciul pierdut cu daneza Caroline Wozniacki, care i-a suflat atât primul titlu major din carieră, cât și șefia ierarhia WTA. Românca în vârstă de 26 de ani a fost tratată pentru deshidratare.

Cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României a părăsit spitalul după câteva ore, fiind ajutată de medicii australieni cu perfuzii.

Accidentată încă din primul tur, cu australianca Destanee Aiava, Halep a făcut un turneu extraordinar la Melbourne, cu meciuri epuizante (15-13 cu Lauren Davis şi 9-7 cu Angelique Kerber, salvând în total 5 mingi de meci), înaintea finalei de Grand Slam.

Simona Halep a petrecut aproape 14 ore pe teren la Australian Open 2018, mai mult decât elvețianul Roger Federer (n.r. – în condițiile în care băieții joacă în sistemul 3 din 5 seturi, nu 2 din 3, cum este în competiția feminină), iar efortul depus în condițiile meteorologice extreme, de căldură și umezeală, și-a spus cuvântul.

Românca a cedat ieri, după aproape trei ore de joc, cu scorul de 6-7(2), 6-3, 4-6, finala Australian Open 2018, cu daneza Caroline Wozniacki. Halep se va întoarce în România luni, la ora 11:00.

Cum poate reveni Simona Halep nr.1 mondial

Românca a pierdut, după 16 săptămâni, poziția de lider WTA, însă o poate recupera destul de repede, dacă reușește performanțe mai bune decât daneza Caroline Wozniacki (27 de ani) la turneele următoare: Sankt Petersburg (29 ianuarie – 4 februarie), Qatar Open (12-17 februarie), Indian Wells (5-18 martie) sau Miami (19 martie – 1 aprilie).

În aproape toate aceste turnee, Wozniacki are de apărat performanțe mult mai bune decât Halep.

https://greatnews.ro/primele-vorbe-ale-simonei-halep-dupa-infrangerea-din-finala-voi-continua-sa-lupt/