Simona Halep, spaima asiaticelor la Roland Garros. În turul trei va întâlni o japoneză

După succesul lejer obținut la debutul pe zgura de la Paris, când a zdrobit-o pe japoneza Hibino, Simona Halep a făcut astăzi pasul în turul trei la Roland Garros, învingând-o pe kazaha Zarina Diyas.

Halep, cap de serie 6, a început slab meciul cu Zarina Diyas, jucătoare aflată tocmai pe locul 90 în clasamentul mondial. Simona, care câștigase fără probleme ambele dueluri precedente cu kazaha, a cedat primele două game-uri ale meciului, Diyas reușind chiar și un break la zero.

Românca, fostă finalistă la Roland Garros, a revenit în meci, câștigând pe serviciul adversarei trezindu-i din amorțeală, cu câteva lovituri splendide, pe puținii spectatori care au asistat încă de la început la primul meci al zilei de pe arena centrală.

Serviciul Simonei, însă, a continuat să dezamăgească, iar Diyas a profitat, distanțându-se imediat pe tabelă, la 4-1. Halep a răspuns cu hotărâre, reușind să ”lege” trei game-uri consecutive, printr-un joc mai calculat și mai exact decât cel al ambițioasei kazahe.

Românca a profitat de moment și a trecut la conducerea scorului (5-4), însă serviciul a trădat-o din nou, iar primul set a intrat în ”prelungiri”. În tie-break, Simona s-a impus cu 7-5.

Setul secund a fost o afacere mult mai scurtă. Halep a pus tot mai multă presiune pe Diyas, și s-a impus cu 6-2.

În partida următoare, Simona va încrucișa racheta tot cu o jucătoare din Asia, tânăra japoneză Naomi Osaka. Va fi primul duel dintre cele două jucătoare. Osaka (locul 101 WTA) a ajuns în turul 3 și la Australian Open în acest sezon.

Irina Begu i se poate alătura azi Simonei Halep în turul 3, dacă o va învinge pe americanca Coco Vandeweghe.

Celelalte românce prezente pe tabloul principal la Roland Garros – Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru – au fost eliminate încă din primul tur.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Unic în România. Satul în care se va trăi ca în urmă cu sute de ani
7 drumuri din România pe care trebuie să le parcurgi cu mașina măcar o dată în viață
Un sat din România, vedetă într-o revistă cu 30 de milioane de cititori