Victorie incredibilă pentru Simona Halep la Roland Garros: ”Nu am renunțat și cred că de aceea am câștigat”

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros, după un meci dramatic cu ucraineanca Elina Svitolina, în care a salvat și o minge de meci.

Românca s-a impus cu 3-6, 7-6 (6), 6-0, după o partidă în care a suferit mult, dar din care a ieșit mai puternică. Halep a fost condusă cu un set și 5-1, dar va juca mâine împotriva Karolinei Pliskova, din Cehia, pentru un loc în semifinale.

”Nu știu cum am revenit. Adversara mea a jucat foarte tare. Am avut noroc. Sunt foarte fericită că am câștigat și că voi juca din nou în semifinale aici. Nu am renunțat și cred că de aceea am câștigat”, avea să spună, după meciul cu Svitolina, campioana din România.

După patru victorii destul de lejere, în minimum de seturi, Halep (25 de ani) a început în defensivă partida cu Svitolina (22). Ucraineanca a biciuit mingea încă din start, reușind numeroase lovituri puternice câștigătoare. Ofensiva Elinei a pus-o în mare dificultate pe Simona, care a cedat game după game.

Dacă în finala de la Roma, câștigată de Svitolina, jucătoarea din România a acuzat probleme de sănătate, în primele 25 de minute ale duelului de la Paris, ucraineanca a fost pur și simplu mai bună, iar tabela de marcaj arată scorul de 5-0 pentru a cincea favorită a turneului.

Românca, cap de serie 3 la Roland Garros, a salvat o minge de set pe propriul serviciu, pe care l-a câștigat cu mare dificultate. A urmat un break și încă un game câștigat de Simona. Svitolina, care lovise perfect în primele game-uri, a început să greșească, în timp ce Halep a redus la minimum erorile. Chiar și așa, nu a fost de ajuns.

Constănțeanca a mai salvat o minge de set, de această dată pe serviciul adversarei, înainte să cedeze prima manșă cu 6-3, după 43 de minute de joc.

Svitolina a demarat în forță și în setul al doilea, reușind un break rapid, după o serie de lovituri câștigătoare excelente. Jucătoarea din România nu a făcut față bombardamentului și a cedat lejer următorul game.

Halep a luptat din greu pentru a reveni în meci, muncind enorm pentru a aduna puncte, însă Svitolina a evoluat excepțional, desprinzându-se rapid la 5-1. Românca a rămas însă în partidă, profitând și de emoțiile ucrainencei, care era în fața primei semifinale de Grand Slam din carieră.

Halep a arătat că nu degeaba era considerată mare favorită la câștigarea trofeului de la Paris, apropiindu-se rapid la un singur game (4-5) de Svitolina, care a servit din nou pentru meci. Vântul, care a bătut tare tot meciul, a suflat parcă mai în acest game. Simona a jucat fabulos, în special în defensivă, reușind să împingă setul în ”prelungiri” și chiar să preia conducerea. Simona a avut apoi patru minigi de set, toate salvate de jucătoarea din Odesa, și, pentru ca suspansul să fie maxim, s-a ajuns la tie-break.

Svitolina a lovit prima pe serviciul adversarei, desprinzându-se la 4-2. Simona a revenit din nou, ca de atâtea ori în acest set secund, preluând conducerea: 5-4! Ucraineanca a câștigat, însă, următoarele două puncte și a avut prima minge de meci, pe care Simona a anulat-o cu stil.

Românca și-a trecut în cont setul cu ajutorul unei lovituri norocoase, mingea lovind banda și căzând în terenul ucrainencei. Au fost 56 de minute istovitoare pentru ambele jucătoare, care au practicat un tenis combativ, de înaltă calitate.

Svitolina, dezechilibrată de șansele ratate în manșa secundă, a început slab ”decisivul”. Simona a reușit un break rapid, iar apoi s-a desprins la 2-0. Ucraineanca nu a mai regăsit ritmul din prima parte a partidei, iar frustrarea ei a devenit evidentă și pe tabela de marcaj: 3-0, Halep! 4-0! 5-0! Și, în cele din urmă, 6-0!

Românca a avut nevoie de doar 20 de minute pentru a câștiga al treilea set și, cu toate că a avut mari emoții astăzi, rămâne mare favorită la câștigarea trofeului. O mai așteaptă, însă, două meciuri de foc.

În semifinale, Simona va încrucișa racheta cu Karolina Pliskova (cap de serie 2). Cehoaica a eliminat-o în sferturi pe Caroline Garcia, ultima reprezentantă a Franței rămasă în concurs.

Halep a câștigat 4 din cele 6 dueluri cu Pliskova, care este la prima semifinală de Grand Slam din carieră. Cealaltă finalistă va fi aleasă dintre surpinzătoarele Jelena Ostapenko (Letonia) și Timea Bacsinszky (Elveția, cap de serie 30).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.