Simona Halep a luptat incredibil și s-a calificat în semifinale la Indian Wells

Simona Halep a făcut un nou meci extraordinar la importantul turneu de la Indian Wells, în California, reușind să o răpună pe ambițioasa croată Petra Martici, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-3. 

Liderul mondial a avut un debut strălucit de meci sub soarele californian, câștigând clar trei din primele patru game-uri ale meciului cu croata Petra Martici, care nu cedase niciun set la Indian Wells, turneu de mare anvergură, care pune la bătaie premii de peste 8,6 milioane de dolari.

Jucătoarea din Split a contraatacat curajos, dar nu a putut recupera break-ul cedat în startul duelului. Simona Halep a arătat un joc calm, calculat și matur în primul set, pe care și l-a trecut în cont cu scorul de 6-4. Petra Martici a salvat două mingi de set, însă românca a câștigat-o pe a treia, și cu ajutorul fileului, după 40 de minute de tenis curat, stânjenit doar de vântul destul de puternic.

Petra Martici i-a dat mari bătăi de cap româncei

În setul secund, vântul și-a schimbat direcția, iar cele două jucătoare și-au inversat rolurile. A venit rândul croatei să facă un break rapid și să se desprindă pe tabelă. Croata în vârstă de 27 de ani, care va intra în Top 50 mondial după Indian Wells, a strâns din dinți, a adunat punct după punct, și l-a pus pe gânduri chiar și pe Darren Cahill, antrenorul australian al româncei.

Petra Martici a condus cu 5-2, dar Halep a revenit cum doar ea știe să revină, atunci când nimeni nu mai crede în ea, și a egalat situația pe tabela de marcaj. S-a mers în tie-break. Martici a deschis ”prelungirile” cu un as, Simona a răspuns cu un punct câștigat norocos, cu fileul. Croata a izbutit apoi primul mini-break, dar românca i-a dat imediat replica.

Spre deliciul celor câtorva mii de spectatori prezenți în tribunele uriașei arene de la Indian Wells, Petra Martici a condus din nou cu 5-2, de această dată la puncte, și, încă o dată, Simona Halep a egalat. Nu a fost, însă, de ajuns. Martici s-a impus cu 7-5 și a împins meciul în setul decisiv.

Revenire spectaculoasă în decisiv pentru Simona

A intervenit și Darren Cahill, care a încercat, prin sfaturile sale cu caracter practic, să canalizeze furia evidentă a Simonei către un rezultat pozitiv. Românca a sărit de pe scaun după discuția încinsă cu antrenorul, dornică să lovească mingea.

Agresivitatea părea că ar da roade, însă după câteva mingi de break ratate, Halep și-a pierdut serviciul și, aparent, încrederea, cerându-i din nou sfatul antrenorului australian. De această dată, Cahill a lucrat la psihicul româncei, cu încurajări convingătoare.

Chiar și așa, jucătoarea din Croația a reușit să se desprindă la 3-1, când se împlineau două ore de joc. Românca nu s-a prăbușit – cum obișnuia să o facă în momentele critice în anii precedenți -, ci a luptat cu tot mai multă dăruire. A reușit să egaleze.

La scorul de 3-3, Simona a reușit să anuleze, pentru prima oară în meci, o minge de break a adversarei. Momentul-cheie al partidei s-a consumat, însă, în game-ul următor, când Halep a cerut inspirat un challenge, a avut dreptate, iar apoi a reușit un nou break.

Simona a câștigat, cu 6-3, după aproape două ore și jumătate de tenis spectaculos și își îmbunătățește palmaresul din 2018 la 18 victorii și o singură înfrângere.

Cu cine va juca în semifinalele de la Indian Wells

Jucătoarea din România, care și-a asigurat primul loc în clasamentul WTA până la debutul sezonului pe zgură din Europa, în aprilie, este la două victorii distanță de al doilea trofeu la Indian Wells, unde s-a impus în 2015.

În semifinale, sportiva în vârstă de 26 de ani o va întâlni pe japoneza Naomi Osaka, care a trecut la pas de a cincea favorită, Karolina Pliskova, din Cehia, scor 6-3, 6-2. Halep are trei victorii din trei dueluri cu asiatica.

Cealaltă semifinală va fi disputată de învingătoarele duelurilor: Venus Williams (SUA, 8) – Carla Suarez Navarro (Spania, 27) și Angelique Kerber (Germania, 10) – Daria Kasatkina (Rusia, 20).