Simona Halep, înfrângere usturătoare în al doilea meci din 2017

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale turneului WTA de la Shenzhen, în China, după o înfrângere suprinzătoare cu tânăra Katerina Siniakova, din Cehia.

După mai mult de două ore de joc, Halep a cedat în fața Siniakovei cu scorul de 3-6, 6-4, 5-7.

Cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României, a doua favorită a turneului din China, primul al sezonului 2017, a avut un start greoi de meci, iar Siniakova (20 de ani, locul 53 în lume) a reușit să se impună în primul set, cu 6-3.

Românca (locul 4 în clasamentul WTA) a arătat un tenis frumos în manșa secundă, reușind să o pună în dificultate pe tânăra cehoaică și să împingă meciul în setul decisiv, scor 6-4.

Siniakova, care nu are în palmares niciun titlu în circuitul profesionist de elită, a condus cu 4-2 în ultimul set, însă Halep, care țintea la Shenzhen al 15-lea trofeu din carieră, a revenit spectaculos și a trecut la conducerea scorului: 5-4.

Finalul de meci a fost dezastruos pentru Halep. Cehoaica a egalat la 5, după câteva erori neașteptate ale româncei, reușind imediat un break. Simona, campioană în 2015 la Shenzhen, a avut două șanse să împingă meciul în tie-break, a salvat o minge de meci, însă cehoaica nu a ezitat și a obținut prima ei victorie în fața unei jucătoare din Top 10 mondial.

Eșecul arată că vechile slăbiciuni ale româncei nu s-au risipit odată cu venirea noului an, iar Simona Halep trebuie să schimbe strategia rapid. Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, debutează în 16 ianuarie.