Simona Halep s-a calificat în semifinale la Shenzen

Românca Simona Halep s-a impus cu stil în fața Aleksandrei Krunici, din Serbia, cu un dublu 6-3, iar în penultimul act de la Shenzen o va întâlni pe chinezoaica Saisai Zheng.

Simona Halep, locul 3 mondial, a dominat de la un capăt la celălalt meciul cu sportiva aflată 81 de poziții mai jos, iar după o oră și două minute a părăsit învingătoare terenul de la Shenzen.

Este al doilea succes al româncei în fața sârboaicei Krunici din tot atâtea dueluri, precedentul fiind obținut anul trecut, pe zgura de la București.

La Shenzen, pentru Simona Halep urmează duelul cu chinezoaica Saisai Zheng. Locul 97 mondial, sportiva din Shaanxi este singura speranță a gazdelor de a păstra trofeul acasă, precedentele două ediții ale competiției fiind câștigate de Na Li – retrasă între timp din activitate.

Saisai Zheng este o jucătoare de uzură. A câștigat toate cele trei partide de până acum în trei seturi, trecând pe rând de românca Alexandra Dulgeru, de slovena Polona Hercog și de kazaha Zarina Diyas.

Va fi primul duel între cele două sportive. ”Sper ca publicul să fie alături de mine și în acest meci”, a spus Simona Halep după victoria de azi.

Elvețianca Timea Bacsinszky s-a calificat și ea în penultimul act, profitând de abandonul Verei Zvonareva, în timp ce cehoaicele Petra Kvitova, a doua favorită a turneului de la Shenzen, și Tereza Smitkova se întâlnesc azi pentru a completa careul de ași.