Simona Halep, răpusă la Miami. Românca rămâne, însă, pe primul loc în lume

Simona Halep, liderul mondial, a pierdut duelul cu poloneza Agnieszka Radwanszka, scor 6-3, 2-6, 3-6, și a ratat calificarea în optimile de finală ale turneului de la Miami. În ciuda eșecului, românca se menține la o distanță confortabilă față de urmăritoare în clasamentul WTA.

Simona Halep a început excelent cel de-al 11-lea duel din carieră cu Agnieszka Radwanska (n.r. – scorul era egal, 5-5) și a dominat-o pe poloneză, mai ales pe serviciul acesteia. A fost mai întâi 2-0 pentru româncă, apoi 4-1, însă experimentata și abila jucătoare din Cracovia a reușit să strângă diferența la un singur game.

Constănțeanca, aflată într-o bună dispoziție de joc, mai ales după debutul-maraton de la Miami, cu franțuzoaica Oceane Dodin, nu i-a permis însă adversarei să o ajungă din urmă și să prelungească suspansul în primul set. Românca s-a impus sec, cu 6-3, după nici 35 de minute de joc.

Poloneza, care are jucat în multe partide mari în carieră, a forțat o revenire în setul secund. Cu toate că este într-o criză de rezultate de ceva vreme (n.r. – nu a mai câștigat un trofeu din octombrie 2016), Radwanska a alergat-o mult pe Halep, românca având nevoie de timp pentru a se adapta la noul ritm, impus de adversară.

Radwanska (29 de ani) a pus game după game în dreptul său pe tabela de marcaj, în timp ce Halep (26) s-a trezit ”din pumni” și a punctat abia la scorul de 0-4. Românca a legat și ea două game-uri, însă n-a fost de ajuns, poloneza împingând meciul în ”decisiv”, după un 6-2 scurt.

Simona Halep părea că va găsi resursele să treacă de Agnieszka Radwanska, desprinzându-se la 2-0, însă poloneza, care mai reușise doar o singură dată în carieră să câștige în fața celei mai bine clasate jucătoare a lumii, s-a dovedit a fi prea tare.

Mai întâi, favorita 30 la Miami a reușit să egaleze, iar apoi, când conducea cu 4-3, a lovit decisiv pe serviciul româncei, fructificând imediat prima minge de meci, după aproape o oră și 50 de minute de joc.

Este doar a treia înfrângere pentru Simona Halep în acest an, care a mai pierdut cu daneza Wozniacki și japoneza Osaka. Românca are 19 victorii în 2018.

Simona Halep rămâne lider WTA

Daneza Caroline Wozniacki, prima urmăritoare a Simonei în clasamentul WTA, a cedat, surprinzător, în turul al doilea la Miami, în fața portoricanei Monica Puig. Surprinzătoarea campioană olimpică de la Rio de Janeiro, din 2016, s-a impus cu un ”dublu” 6-4, după ce pierduse primul set la zero.

Iberica Garbine Muguruza, locul 3 WTA, și Elina Svitolina (4) rămân în cursă la Florida, prima profitând de abandonul tinerei și talentatei americance Amanda Anisimova, în timp ce ucraineanca a pus capăt șirului extraordinar de victorii al niponei Naomi Osaka, noua senzație a tenisului mondial după titlul cucerit la Indian Wells și victoria clară cu Serena Williams, în primul tur la Miami.

Românca va avea un avantaj de peste 1.300 de puncte față de ocupanta locului doi în ierarhia WTA, indiferent de numele câștigătoarei.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.