Simona Halep, unică în istorie. Presa din SUA a remarcat un lucru extrem de interesant

Jurnalistul american Ben Rothenberg, freelancer pentru „The New York Times” și pentru alte publicații din SUA, a remarcat un fapt extrem de interesant despre Simona Halep.

Potrivit jurnalistului sportiv, Simona Halep este prima jucătoare din istorie fără titlu de Grand Slam care câștigă primul său astfel de trofeu în timp ce se află pe prima poziție a clasamentului WTA.

„Luând în considerare toate criticile pe care le au de îndurat femeile care au fost în această situație, nu a fost ușor pentru ea. E o femeie puternică această Simona”, a comentat el pe rețeaua de socializare Twitter.

Simona Halep a ajuns pentru prima dată lidera clasamentului din tenisul feminin pe 9 octombrie 2017, poziție pe care a menținut-o până pe 28 ianuarie 2018, când a fost detronată de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki. Pe 26 februarie 2018 Simona a recâștigat primul loc în clasamentul WTA.

Până acum, jucătoarea din România a petrecut 31 de săptămâni ca lideră a clasamentului mondial.

Pe lista jucătoarelor de tenis care au fost la un moment dat numărul 1 mondial, dar nu au reușit să câștige niciun titlu de Grand Slam, se numără Jelena Jankovic din Serbia, Dinara Safina din Rusia sau Karolina Pliskova din Cehia.

Simona Halep a câștigat sâmbătă, 9 iunie, primul său titlu de Grand Slam din carieră, pe zgura de la Roland Garros. De asemenea, ea va rămâne și numărul 1 mondial, poziție pe care și-o asigurase odată cu victoria din semifinale împotriva ibericei Garbine Muguruza.

Ea a învins-o în finală pe americanca Sloane Stephens, pe care o mai învinsese în 5 dintre cele 7 întâlniri precedente.

Anterior, Simona Halep a pierdut două finale la Roland Garros, în 2014 în fața rusoaicei Maria Sharapova și în 2017 în fața jucătoarei Jeļena Ostapenko din Letonia.

Simona Halep este a doua jucătoare din România care câștigă un titlu de Grand Slam, după Virginia Ruzici. În urmă cu 40 de ani, Ruzici câștiga tot turneul pe zgură de la Roland Garros.

Ion Țiriac despre Simona Halep: „A jucat un meci modest”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.