Simona Halep, pentru prima oară cap de serie 1 la Roland Garros

Simona Halep va fi pentru prima oară în carieră principala favorită la turneul de Grand Slam de la Paris. Liderul WTA va avea o concurență aprigă pe zgura de la French Open, unde cinci jucătoare au șansa să îi ia locul în fruntea clasamentului mondial.

Numărul 1 mondial și principala favorită de la Roland Garros va trebui să ajungă cel puțin în semifinale pentru a avea o șansă de a rămâne pe prima poziție în ierarhia mondială a tenisului feminin.

Finalistă anul trecut la Paris, românca în vârstă de 26 de ani va încerca să le țină la distanță pe cele trei Caroline – Wozniacki, Pliskova și Garcia -, cât și pe Elina Svitolina și Garbine Muguruza, toate având șanse să devină lider mondial după Roland Garros.

Simona Halep are de apărat 1.300 de puncte în următoarele două săptămâni la Openul Franței. Dacă Wozniacki, numărul 2 mondial, ajunge în sferturile de finală, Halep trebuie să se califice în finală pentru a-și apăra poziția. Un succes la Paris, care ar fi primul într-un turneu de Grand Slam pentru româncă, i-ar asigura primul loc în lume, pe care constănțeanca l-a ocupat deja timp de 31 de săptămâni.

Daneza Wozniacki, sfert-finalistă anul trecut la Roland Garros, încearcă în acest an să ajungă pentru prima oară în carieră în semifinale la Paris. Nordica poate reveni pe primul loc în lume dacă iese campioană, dar și dacă Halep și Muguruza nu ajung în semifinale și Svitolina, Garcia sau Pliskova nu cuceresc titlul.

Garbine Muguruza trebuie să ajungă în semifinale pentru a avea șanse la primul loc în lume, în timp ce Elina Svitolina, Caroline Garcia și Karolina Pliskova trebuie să nu piardă pe zgura pariziană pentru a deveni lider mondial, însă și de alte câteva jocuri ale rezultatelor.

Primele meciuri de pe tabloul principal, care va fi tras la sorți joi seară, vor avea loc luni, 27 mai. România are doi capi de serie, pe primul – Simona Halep – și pe penultimul (31) – Mihaela Buzărnescu.

În calificări, care se dispută în aceste zile, Alexandra Dulgheru mai are de învins două jucătoare pentru a-și face loc pe tablou, în timp ce Irina Bara mai trebuie să câștige un singur meci.

La Roland Garros vor fi prezente și Sorana Cîrstea – care joacă foarte bine la Nurnberg, în aceste zile, fiind în sferturile de finală -, Monica Niculescu și Irina Begu.