Simona Halep Live Wimbledon. La ce oră joacă împotriva Johannei Konta

Simona Halep Live Wimbledon, pe Eurosport, de la ora 18:00. Simona Halep este aproape de a deveni numărul 1 mondial în topul celor mai bune jucătoare de tenis. Trebuie să o învingă astăzi pe jucătoarea britanică Johanna Konta.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon după ce a învins-o pe Victoria Azarenka. În meciul cu jucătoarea bielorusă, Halep a avut un prim set foarte echilibrat, pe care a reușit să-l câștige cu 7-6. În setul al doilea s-a distanțat și a reușit să-l câștige cu 6-2.

După meci, la conferința de presă, le-a explicat jurnaliștilor că a reușit să câștige mai detașat în setul al doilea pentu că a intrat mai mult în teren și a lovit mingea mult mai repede și mai tare.

„Habar nu aveam că sunt la un meci de locul unu. Primul set a fost foarte echilibrat, dar în al doilea am intrat mai mult în teren şi am reuşit să lovesc mingea ceva mai tare. Pe iarbă nu ne-am întâlnit niciodată, aşa că a fost o mare provocare pentru mine”, a declarat Simona Halep, care va juca astăzi, LIVE pe Eurosport, de la ora 18:00.

Simona Halep LIVE Wimbledon. Ce spune despre Konta

Simona Halep LIVE Wimbledon, Eurosport, ora 18:00. Când a fost întrebată de adversara de astăzi, Johanna Konta, Simona și-a amintit de meciul de la Mamaia, din Fed Cup. De asemenea, a spus că nu va avea o problemă cu faptul că publicul britanic o va susține pe Konta.

„Nu am jucat niciodată contra Johannei Konta pe iarbă. Va fi foarte dificil, dar cred că sunt pregătită. Nu am nicio problemă cu faptul că publicul englez va fi împotriva mea. Mă aştept la asta. Mă simt concentrată, puternică şi încrezătoare, am luat fiecare meci în parte până la partida cu Konta. În Fed Cup, nu a fost un meci prea grozav contra Johannei”, a adăugat Simona.

S-a referit și la adversara care a învins-o în finala de la Roland Garros, Jelena Ostapenko, care a reușit să treacă de optimi. „Cu acest stil de joc și cu încredere pe care o are e aproape imposibil de oprit”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep LIVE Wimbledon. Problemele de la Mamaia

Simona Halep LIVE Wimbledon, Eurosport, ora 18:00. Konta a ajuns una dintre cele mai bune opt jucătoare de la Wimbledon după ce a învins-o pe Caroline Garcia, reprezentanta Franţei, scor 7-6, 4-6, 6-4. În timpul meciului de FedCup, de la Constanța, în care a jucat împotriva Soranei Cîrstea, Johanna Konta a izbucnit în plâns și a plecat la vestiare. Aceasta a acuzat faptul că s-a strigat împotriva ei din tribune.

Simona Halep a intervenit de la microfonul arenei din Mamaia și le-a cerut spectatorilor să nu mai înjure. „În numele echipei vă rugăm să nu mai înjurați, vorbiți frumos, pentru că o să ne descalifice și nu mai putem face nimic. Trebuie să ne respectăm, să existe fair-play și să jucăm. E doar un meci de tenis și meciul se joacă pe teren. Vă rog frumos să respectați ambele jucătoare și echipa adversă. Vă rog mult”, a spus atunci Simona Halep.

Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei de tenis FED Cup a fost evacuat de pe terene după un conflict verbal cu arbitrul de scaun și cu persoanele aflate pe banca Marii Britanii.

Simona Halep LIVE Wimbledon. Posibilă prezență la București

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat că Federația Internațională de TEnis l-a trecut pe Ilie Năstase pe o listă de aproximativ 20 persoane care au interdicții totale sau parțiale de a participa la evenimente. Totul ar fi ca urmare a conflictului lui Ilie Năstase la FED Cup.

Cosac a spus și că Simona Halep ar putea fi prezentă și la BRD Bucharest Open, competiție care va avea loc între 15 și 23 iulie. „Am avut o discuție cu Simona înainte de a pleca la Eastbourne. Ea își dorește să joace la București, dar depinde de ce va face la Wimbledon și de locul din clasament. Vor fi prezente celelalte fete din echipa de FED Cup: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Ana Bogdan”, a declarat Cosac.