Simona Halep l-a dat afară pe Victor Ioniță. Cine va fi noul antrenor al româncei?

După evoluțiile mai slabe din ultima vreme, Simona Halep a decis să renunțe la serviciile antrenorului român Victor Ioniță, cel care a pregătit-o în acest sezon.

Simona Halep, locul 3 mondial, a început în forță sezonul, cucerind rapid trei trofee – Shenzen, Dubai și Indian Wells, însă apoi ceva s-a rupt în jocul ei.

După o finală excelentă, deși pierdută, la Miami, în fața Serenei Williams, campioana din România a pierdut la Stuttgart, în semifinale, în fața Carolinei Wozniacki – un meci pe care l-a avut în mână -, repetând aceleași greșeli și în partida din semifinalele de la Roma, cu Carla Suarez Navarro.

Eliminarea prematură de la Roland Garros și eșecul suferit de curând la Birmingham, pe iarbă, au dus la demiterea lui Victor Ioniță, care nu a reușit să lucreze eficient la încrederea constănțencei de 23 de ani.

Simona Halep va fi pregătită în perioada următoare, care include și turneul de Grand Slam de la Wimbledon, care debutează peste o săptămână, de Daniel Dobre, un antrenor respectat în România, cu care a colaborat și în trecut, fiind alături de ea la Turneul Campioanelor din Singapore, anul trecut.

De asemenea, Simona Halep va putea conta și pe sfaturile lui Darren Cahill, antrenor din programul Adidas, sponsorul tehnic româncei, care face parte din echipă de câteva luni.

Simona Halep trece printr-un moment dificil. Jocul ei are momente strălucitoare, însă nu reușește să mențină ritmul pe durata unui meci întreg.

Daniel Dobre va fi al șaselea antrenor cu care lucrează românca de la începutul ascensiunii ei, în 2013, după Andrei Mlendea, Adrian Marcu, Wim Fissette, Thomas Hogstedt şi Victor Ioniţă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: