Simona Halep, învinsă în primul tur la Madrid. Va pierde și locul 2 WTA

Simona Halep a pierdut la debut în capitala Spaniei. Românca a fost învinsă în două seturi, scor 6-7 (6), 3-6, de franțuzoaica Alize Cornet și va fi depășită de Maria Șarapova în clasamentul mondial.

Simona Halep, locul 2 WTA, a făcut un meci slab azi pe zgura de la Madrid, unde cele mai bune jucătoare din lume se luptă pentru premii de peste 4 milioane de dolari. Românca, finalistă anul trecut, a evoluat ezitant, iar Cornet, care în 2014 reușea să o învingă de trei ori pe Serena Williams, liderul autoritar al tenisului feminin mondial, a profitat.

După un prim set echilibrat, cu ambele jucătoare atente la propriul serviciu, pe care și l-au cedat o singură dată, franțuzoaica de pe locul 28 în ierarhia WTA, s-a impus în tie-break.

Simona Halep nu s-a regăsit nici în manșa secundă, în ciuda faptului că a solicitat sfaturile antrenorului Darren Cahill. Românca în vârstă de 23 de ani a arătat slăbiciune în aspectele jocului la care excela: combativitate, explozie și precizie.

Este al doilea eșec consecutiv pentru campioana noastră, după cel suferit la sfârșitul săptămânii trecute, în semifinalele de la Stuttgart, în fața danezei Caroline Wozniacki.

Rusoaica Maria Șarapova, care o învingea în finală la Madrid pe constănțeancă în urmă cu un an, s-a calificat în runda secundă și își va recupera poziția a doua în clasamentul mondial.

Tot azi, o altă jucătoare din România, Andreea Mitu, venită din calificări, își va măsura forțele cu americanca Varvara Lepchenko. În urmă cu doar câteva săptămâni, pe zgura verde de la Charleston, românca de pe locul 100 în lume, obținea prima victorie din carieră în circuitul WTA chiar în fața jucătoarei originare din Uzbekistan. Atunci, Lepchenko s-a retras în setul secund, după ce îl pierduse pe primul, din cauza unei accidentări.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.