Simona Halep începe anul cu un meci împotriva nemțoaicei Annika Beck

Simona Halep se pregătește de primul meci în 2015. Astăzi, jucătoarea română și-a aflat adversara din primul tur al competiției de la Shenzen: Annika Beck, locul 53 mondial.

Simona Halep, principala favorită a turneului de la Shenzen, care pune la bătaie premii de o jumătate de milion de dolari, a învins-o de două ori pe adversara ei din primul tur.

Annika Beck a trecut o singură dată de româncă, la ultima confruntare directă, în Olanda, la ‘s-Hertogenbosch, când Simona Halep s-a retras deși conducea cu 1-0 la seturi.

La Shenzen, oraș care este pentru al treilea an consecutiv în circuitul tenisului mondial feminin, mai sunt prezente și alte trei românce.

Alexandra Dulgheru o va întâlni în runda inaugurală pe chinezoaica Saisai Zheng, în timp ce Monica Niculescu va încrucișa racheta cu slovena Polona Hercog. Dacă își câștigă partidele, cele două jucătoare din România se vor confrunta în turul doi.

De asemenea, Irina Begu, a șasea favorită la victoria finală la Shenzen, o va întâlni pe cehoaica Katerina Siniakova.

Turneul de la Shenzen începe luni. Principala rivală a Simonei Halep la victoria finală se anunță a fi cehoaica Petra Kvitova, locul 4 WTA. Aceasta se va duela în primul meci cu chinezoaica Duan Yingying.

Dacă va reuși să o învingă pe tânăra Annika Beck (20 de ani), Simona Halep va avea o adversară facilă în turul doi: nemțoaica Anna-Lena Friedsam sau rusoaica Natalia Vikhlyantseva, ambele fiind jucătoare necunoscute în circuitul mondial.