Simona Halep – Garbine Muguruza 6-1, 6-4. Extraordinar: Românca e din nou în finală la Roland Garros

Simona Halep – Garbine Muguruza 6-1, 6-4. Românca Simona Halep (26 de ani, nr. 1 mondial) a învins-o splendid pe iberica Garbine Muguruza (24 de ani, locul 3 în lume) și va juca pentru a treia oară în carieră în finală la Roland Garros. Mai mult, românca va rămâne pe primul loc în clasamentul WTA.

Muguruza, fostă campioană la Roland Garros în 2016, n-a avut nicio șansă azi în fața unei românce aflată în zi de grație. Primul set n-a avut istoric. Simona Halep a zburdat de colo-colo pe zgura de la Paris, lovind fulgerător și inteligent, în timp ce jucătoarea din Spania, care o zdrobise în meciul precedent pe Maria Șarapova, s-a văzut depășită clar, la rândul ei.

În setul al doilea, Garbine Muguruza, singura jucătoare care o mai putea întrece pe Simona în clasamentul WTA la Roland Garros 2018, a evoluat mult mai precis, a redus numărul erorilor neforțate și a condus până aproape de final.

Momentul decisiv s-a consumat la scorul de 4-4, imediat după un break al româncei. Simona Halep a câștigat pe propriul serviciu, în ciuda unei rezistențe acerbe a ibericei, care s-a prăbușit apoi în ultimul game al meciului, pe care l-a cedat la zero.

Va fi a treia finală de Roland Garros pentru Simona Halep, care le-a pierdut pe precedentele două, cu Șarapova în 2014 și Ostapenko în 2017, de fiecare dată în trei seturi, la mare luptă.

În finala Roland Garros 2018, Simona Halep va întâlni pe Sloane Stephens. Avancronica finalei o găsiți aici.

Simona Halep – Garbine Muguruza 6-1, 6-4 | LIVE

6-1, 6-4. Game, set și meci, Simona Halep! Românca este în finala Roland Garros, după un break alb. Ce zi a prins campioana noastră!

6-1, 5-4. Tensiunea este uriașă pe zgura de la Paris. Simona Halep a avut nenumărate șanse să câștige acest game, însă Garbine Muguruza a rezistat eroic, luptându-se cu toate armele. În ciuda faptului că i-a intrat tot mai rar primul serviciu, liderul mondial s-a impus, până la urmă, în acest game-maraton, de aproape un sfert de oră. Un game uriaș pentru campioana din România, care este foarte aproape de a treia finală din carieră la Roland Garros.

6-1, 4-4. … Și break-ul vine! Game excelent jucat de Simona, care a găsit tușele când a fost cazul și a obligat-o pe iberică să greșească. Presiunea se mută acum pe umerii româncei, care se poate apropia la un singur game de finala Roland Garros 2018.

6-1, 3-4. Simona câștigă cu destul de multă ușurință acest game și o presează în continuare pe Muguruza în setul doi. Românca are nevoie mare de un break pentru a echilibra situația, însă, acest lucru nu este imposibil. Dacă în primul set, Garbine nu a reușit să câștige niciun game pe propriul serviciu, în al doilea nu a cedat niciun break.

6-1, 2-4. Mult ghinion pentru Simona Halep în acest game pe serviciul ibericei. Românca a greșit două-trei lovituri care puteau fi câștigătoare cu doar câțiva milimentri, iar Muguruza se îndepărtează din nou la două ”lungimi”.

6-1, 2-3. Simona oprește seria de trei game-uri consecutive a ibericei, însă Muguruza este tot mai încrezătoare în teren. Numărul 3 mondial lovește mingea cu foarte multă putere, profitând de multe dintre serviciile mai slabe ale româncei. Chiar și așa, diferența dintre cele două jucătoare în al doilea set este doar de un break. Halep îl poate recupera imediat.

6-1, 1-3. Două mingi de break a irosit Simona Halep în acest game, pe care Muguruza l-a câștigat cu mare dificultate, dar și cu ajutorul unor urcări la fileu foarte inspirate. Setul doi este cu totul altă poveste față de primul. Românca va trebui să regăsească magia din prima manșă dacă vrea să nu ajungă în decisiv cu mai tânara jucătoare din Spania.

6-1, 1-2. Iberica trece la contraatac și șarja ofensivă îi reușește. Garbine Muguruza a urcat la fileu, a returnat impecabil și a obținut primul break din setul doi.

6-1, 1-1. Muguruza își apără serviciul. Halep a făcut câteva mici erori care au costat-o acest game.

Simona Halep – Garbine Muguruza 6-1, 1-0. Hotărâtă și neînfricată, Simona câștigă punct după punct, în timp ce Muguruza pare depășită la mai multe capitole. Când românca joacă la potențial maxim este foarte greu de oprit.

Cum a câștigat Simona Halep primul set

6-1! Set, Simona Halep! Românca a strălucit în acest prim set al meciului cu Garbine Muguruza, lovind lung și exact. A fost cu adevărat o lecție de tenis care a durat 36 de minute. Rămâne de văzut dacă numărul 1 mondial își va continua recitalul. Replica ibericei se lasă așteptată.

5-1. Câteva greșeli ale Simonei pe propriul serviciu duc la primul game câștigat de jucătoarea din Spania. Pare, însă, aproape imposibil că Muguruza va putea salva ceva din primul set.

5-0. Simona Halep este ca o vijelie pe zgura de la Paris. Românca biciuește mingea, pune presiune constantă pe iberică, iar acum câteva secunde tocmai a reușit al treilea break. Românca este aproape de a câștiga un set la zero în fața ibericei Muguruza, care pare lovită de un trăsnet.

4-0. Recitalul Simonei continuă. Halep închide game-ul cu un as, în timp ce Garbine Muguruza nu pare deloc în apele ei. Poate și presiunea obținerii primului loc în clasamentul mondial își spune cuvântul.

3-0. Fantastic! Simona Halep, care are numeroși susținători în tribune, reușește încă un break și își continuă startul perfect de meci. Românca a reușit să o pună în mare dificultate pe jucătoarea din Spania, găsind unghiuri excelente de pe linia de fund.

2-0. Simona se desprinde pe tabela de marcaj, dar nu fără emoții. Halep a salvat trei mingi de break în acest game, și, după 10 minute de joc, pare să fie mai concentrată și mai precisă în execuții. Muguruza, care are avantajul taliei, încă nu și-a reglat tirul.

Simona Halep – Garbine Muguruza 1-0. Românca începe perfect meciul cu rivala sa la șefia clasamentului mondial. Simona a profitat de câteva greșeli ale ibericei, printre care și o dublă greșeală, și a obținut break-ul.

Vreme frumoasă la Paris. Arena Centrală Philippe Chatrier nu este încă plină. Cele două jucătoare sunt la încălzire.

Halep – Muguruza, un meci pentru nr. 1 mondial

”Nu este atât de important cine este pe primul loc în lume”, a spus Muguruza după victoria fabuloasă de ieri, adăugând: ”Liderul mondial se schimbă. Înainte mă gândeam la clasament, însă acum e doar un bonus, ceva în plus pentru care joc. E un sentiment frumos să te lupți pentru primul loc în lume”.

Jucătoarea din Spania a zdrobit-o pe Simona în ultimul duel, 6-1, 6-0 pe cimentul de la Cincinnati, în finala turneului, iar la începutul acestui sezon, la Doha, românca s-a retras înaintea unei semifinale cu Muguruza.

Garbine Muguruza a câștigat Roland Garros în 2016. Foto: Roland-Garros Facebook

Singurul succes al româncei a venit pe zgură, în 2015, când a câștigat în trei seturi confruntarea de la Stuttgart, în timp ce Muguruza a reușit să o învingă de trei ori pe constănțeancă.

Cu cine va juca Simona în finala Roland Garros 2018?

În sferturile de finală, Muguruza a stat pe teren cu o oră mai puțin decât Halep, care a avut un meci de mare luptă cu nemțoaica Angelique Kerber, câștigat spectaculos după două ore și 15 minute de joc.

După semifinala Simona Halep – Garbine Muguruza, la Roland Garros 2018 are loc și cealaltă bătălie pentru finală. Va fi o afacere americană, între Madison Keys și Sloane Stephens.