Simona Halep, eliminată de la Turneul Campioanelor. Românca poate pierde și șefia clasamentului mondial

Românca Simona Halep a făcut un meci foarte slab în fața ucraincencei Elina Svitolina, pierzând în două seturi și ratând calificarea în semifinale.

Cu toate că a început cu un succes categoric la competiția de final de an din Singapore, Simona Halep nu a reușit să facă pasul spre semifinale, fiind învinsă mai întâi de Caroline Wozniacki, în fața căreia a câștigat doar două game-uri, în timp ce astăzi, a cedat clar în fața Svitolinei, scor 3-6, 4-6.

Primul set a fost decis de un break solitar, reușit de Svitolina în primul game la primire, în timp ce în al doilea, românca a lovit prima pe serviciul adversarei, însă n-a reușit să facă față presiunii, iar ucraineanca a profitat din plin.

Cu toate că statisticile româncei din meciul de azi nu au fost dintre cele mai slabe, ucraineanca de pe locul 4 în lume, care o zdrobise pe româncă în ultimul duel direct, scor 6-1, 6-1, la Toronto, a făcut un meci frumos, cu numeroase lovituri spectaculoase. De cealaltă parte, constănțeanca a greșit mai mult și mai ușor, iar numărul destul de mare al erorilor neforțate a costat-o partida.

Simona nu a putut fi trezită nici de intervențiile antrenorului Darren Cahill. În setul al doilea, românca a avut o atitudine negativă în timpul dialogului de la marginea terenului, iar sfaturile australianului n-au schimbat mare lucru.

Este pentru a treia oară la rând când Simona Halep părăsește cu o înfrângere încă din faza grupelor Turneul Campioanelor. Eșecul doare cu atât mai tare cu cât Svitolina era deja eliminată, iar Simpna ar putea pierde, la finalul competiției din Singapore și primul loc în clsamentul WTA.

Singura care poate să o depășească este Karolina Pliskova, din Cehia, care va juca în semifinale împotriva Carolinei Wozniacki. În cealaltă semifinală, o altă Caroline, franțuzoaica Garcia, o va întâlni pe Venus Williams.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.