Simona Halep e la un meci de a deveni numărul 1 mondial

Simona Halep e la un meci distanță de a deveni numărul 1 mondial. Astăzi a învins-o pe Victoria Azarenka la Wimbledon (7-6/6-2) și s-a calificat în sferturile de finală, unde o va întâlni pe britanica Johanna Konta. Pentru că actuala tensimenă din topul celor mai bune jucătoare din lume, Angelique Kerber, a fost învinsă, dacă va câștiga în următorul meci, Halep va aduna puncte cât să treacă pe prima poziție.

Victoria Azarenka, fostă numărul 1 mondial, a revenit după o pauză de mai bine de un an, pentru că a născut.

„Mă simt mai bine în spatele terenului decât la fileu, dar încerc să fac pasul în față, să lovesc voleul drive. Azarenka va fi o mare provocare pentru mine, meciul este deschis oricărui rezultat, nu am așteptări foarte mari, deși cred că am șansele mele.

Aici, pe iarbă, trebuie să închei schimbul mai repede decât în mod obișnuit. Pe zgură cred că sunt mai bună la schimburile de peste 5 lovituri”, a declarat Simona Halep, înainte de meciul cu Azarenka.

Azarenka a câştigat două dintre partidele contra româncei aflate pe locul 2 WTA. În 2012, bielorusa s-a impus cu 6-3, 6-1 la Doha şi cu 6-1, 6-1 la Linz. Simona a câştigat ultimul joc direct, din 2015, de la US Open, scor 6-3, 4-6, 6-4.

După victoria de astăzi a Simonei Halep, cele două sunt la egalitate.

„Nu mă gândesc la meci ca la un test. Mă gândesc ca la un meci important, deschis, ştiu că atunci când intru pe teren oricine poate câştigă partida, aşa că încerc să rămân concentrată, să îmi fac treaba cât de bine pot şi să câştig”, spunea Simona după primul meci de la Wimbledon.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.