Simona Halep a câștigat, dar s-a retras. Românca nu va juca în semifinale la Doha

Simona Halep a reușit să pătrundă în semifinalele turneului de la Doha, după o victorie splendidă cu tânăra Catherine Bellis (6-0, 6-4), însă efortul a costat-o scump: românca de pe locul 2 în lume s-a retras înaintea semifinalei cu Garbine Muguruza.

Simona Halep a acuzat probleme la picior în ultima parte a meciului cu americanca Bellis. Constănțeanca în vârstă de 26 de ani a acuzat probleme și la Australian Open, când a ajuns în finală, după un turneu-maraton.

După meciul cu CiCi Bellis, Halep a anunțat că nu va juca în semifinale la turneul de la Doha, pe care a reușit să îl câștige în 2014.

Simona Halep a câștigat ușor primul set cu Bellis, dar în cel de-al doilea a primit o replică pe măsură din partea adolescentei din SUA, care a reușit să o alerge destul de mult pe româncă.

În partida următoare, Simona Halep ar fi trebuit să joace la Doha împotriva ibericei Garbine Muguruza, cap de serie 4. Jucătoarea din Spania a trecut în sferturi, în trei seturi, de Caroline Garcia, din Franța, iar acum are cale liberă spre finală.

Simona Halep – CiCi Bellis 6-0, 6-4

6-0, 6-4! Game, set, meci, Simona Halep! Românca pune capăt partidei după o oră și 22 de minute de tenis excelent.

6-0, 5-4. Break, Simona! Halep va servi pentru meci. Pentru prima oară la Doha, românca l-a chemat pe antrenorul Andrei Pavel pentru sfaturi.  

6-0, 4-4. Bellis nu se lasă! Americanca reușește să egaleze, după ce câștigă a treia șansă de break a game-ului.

6-0, 4-3. Break Halep! Grozav răspuns al româncei, care preia inițiativa jocului și nu îi dă nicio șansă în acest game americancei.

6-0, 3-3. După un game epuizant de 12 minute pe propriul serviciu, în care a salvat șase mingi de break, Simona Halep reușește să egaleze scorul în setul al doilea. CiCi Bellis este, parcă, altă jucătoare.

6-0, 2-3. Setul secund este cu totul altă poveste față de primul, americanca lovind cu mult mai multă încredere. Bellis găsește unghiurile potrivite și revine la conducerea scorului.

6-0, 2-2. Românca își apără cu succes serviciul de această dată și oprește avântul tinerei sale adversare.

6-0, 1-2. CiCi Bellis arată că nu a ajuns din întâmplare în sferturile de finală la Doha și reușește să lege două game-uri consecutive, pe fondul unui joc tot mai bun.

6-0, 1-1. Americanca e numai un zâmbet. După șapte game-uri pierdute la rând, adolescenta Bellis reușește să miște tabela de marcaj în favoarea sa.

6-0, 1-0. A doua jucătoare a lumii începe cu un break și al doilea set cu CiCi Bellis, care nu găsește nicio cale de a o pune în încurcătură pe româncă.

Simona Halep, al doilea set câștigat la zero la Doha

6-0. Set Simona! Românca încântă sutele de fani prezenți în tribunele arenei de la Doha cu un joc curat, inteligent și foarte eficient. Halep a mai câștigat un set la zero și cu Ekaterina Makarova.

5-0. Recital Simona Halep la Doha. Românca obține al treilea break și va servi pentru primul set, după mai puțin de o jumătate de oră de joc.

4-0. Primul game succint al meciului. Simona Halep îl câștigă ușor și se îndepărtează și mai mult de americancă.

3-0. Cel mai lung game al acestui început echilibrat de meci este adjudecat tot de Simona Halep, care a avut nevoie de cinci mingi de break pentru a-l câștiga.

2-0. Românca se impune și în al doilea game, tot după ”prelungiri”, și își mărește avansul pe tabela de marcaj de la Doha.

1-0. Simona Halep începe meciul cu un break. Românca rămâne una dintre cele mai bune jucătoare din lume la primire. Americanca Bellis a izbutit și ea câteva lovituri interesante, anunțând un meci spectaculos.

Românca de pe locul doi în lume a defilat în primele două partide jucate la Qatar Total Open, trecând în minimum de seturi de rusoaica Ekaterina Makarova și de letona Anastasija Sevastova.

De cealaltă parte, CiCi Bellis, care are în palmares un singur titlu WTA – la Honolulu, în Hawaii -, le-a învins, pe rând, pe rusoaica Daria Kasatkina, americanca Madison Keys și pe Karolina Pliskova, jucătoarea din Cehia care cucerise titlul la Doha în 2017.

Mai mult, Catherine Bellis a ajuns pe tabloul principal la Doha după ce a trecut de calificări.

Simona Halep a rămas singura româncă la Doha

Doar Simona Halep a reușit să câștige joi, în optimile de finală, la Doha, în timp ce Sorana Cârstea, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu s-au înclinat, în două seturi, în fața unor jucătoare foarte puternice: Garbine Muguruza, Julia Goerges, respectiv Caroline Wozniacki, liderul mondial.

Simona Halep a câștigat turneul de la Doha în 2014, când a învins-o în finală pe Angelique Kerber.