Simona Halep, demolată de Caroline Wozniacki. Ce șanse mai are românca la Turneul Campioanelor

Daneza de pe locul șase în lume a avut nevoie de doar o oră și trei minute pentru a-i administra liderului mondial o corecție severă.

După debutul fericit cu o altă Carolină, franțuzoaica Garcia, Simona Halep nu a reușit mai nimic în partida cu daneza Wozniacki, care câștigase și prima partidă din Grupa Roșie a Turneului Campioanelor din Singapore, în fața Elinei Svitolina (Ucraina), cu 6-2, 6-0.

În partida de azi, Wozniacki s-a impus cu un sec 6-0, 6-2, și este calificată în semifinalele competiției de final de an. Simona Halep a câștigat doar 30 de puncte în fața nordicei, care a bifat cinci break-uri, apărându-și cu succes serviciul de fiecare dată. Românca de pe primul loc în ierarhia WTA, care nu a fost desemnată de forul internațional drept cea mai bună jucătoare a anului – onoarea revenindu-i ibericei Garbine Muguruza -, a avut doar o șansă de break în întreaga partidă.

Pentru Simona urmează duelul cu Elina Svitolina, locul 4 WTA, care a pierdut azi cu Caroline Garcia. A fost o partidă pe viață și pe moarte, o bătălie de aproape trei ore, câștigată de franțuzoaică după ce a cedat primul set în tie-break.

Garcia a luptat eroic și s-a impus în următoarele două seturi cu 6-3, 7-5.

O victorie în minimum de seturi în ultimul meci al Grupei Roșii îi va fi de ajuns româncei pentru a face pasul în semifinale. Caroline Garcia poate și avansa în faza următoare doar dacă se impune în două seturi în fața Carolinei Wozniacki, iar Simona Halep câștigă în mai mult de două seturi cu Svitolina.

Simona Halep a trecut o singură dată de grupe la Turneul Campioanelor, în 2014, la chiar prima sa participare. Atunci, românca a fost învinsă clar în finală de Serena Williams, pe care o bătuse clar în faza grupelor.

În semifinalele Turneului Campioanelor 2017 va fi prezentă și Karolina Pliskova, care a câștigat primele două meciuri în Grupa Albă, iar în lupta pentru locul doi sunt implicate Garbine Muguruza și Venus Williams.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.