Simona Halep a cucerit Dubaiul. Este al zecelea trofeu din cariera campioanei din România

Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai. Jucătoarea română de tenis a învins-o în finală pe Karolina Pliskova, din Cehia, cu scorul de 6-4, 7-6 (4).

Este o performanță excelentă pentru constănțeancă. Simona Halep este la cel de-al doilea turneu câștigat în 2015, după cel de la Shenzen, în China, și al doilea din carieră în Orientul Mijlociu, după cel obținut anul trecut, la Doha.

Primul set a fost echilibrat. Pliskova, o jucătoare cu lovituri spectaculoase și un serviciu foarte puternic, a reușit să țină pasul cu Halep în primele șase game-uri, însă în cel de-al patrulea a cedat primul break al meciului.

Avea să fie și singurul din primul set, pe care Simona și l-a trecut în cont după 40 de minute de joc bun, plăcut ochiului.

Karolina a forțat în debutul setului secund, când s-a desprins rapid la 2-0, însă românca în vârstă de 23 de ani a ajuns-o imediat din urmă. Cehoaica a avut nevoie și de îngrijiri medicale, însă, în ciuda problemelor de sănătate și a oboselii, s-a luptat grozav în manșa secundă.

Simona Halep a servit pentru meci la 5-4, a irosit o minge de meci, iar Pliskova a egalat scorul.

A urmat un nou break, bifat de româncă, încă o minge de meci irosită și încă game câștigat contra serviciului de cehoaică. În tie-break, suspansul și echilibrul s-au menținut după primele în primele șase puncte. Apoi, Karolina a smuls un mini-break, însă Halep a răspuns cu două puncte câștigate pe serviciul adversarei, obținând imediat două mingi de meci. A avut nevoie doar de prima.

”Am jucat bine, Karolina a jucat bine. E greu să spun în cuvinte cum mă simt. Mă bucur că sunt aici. Sunt pur și simplu fericită”, a spus, după meci, Simona Halep.

”Mi-am dorit acest titlu și am făcut tot ce am putut să îl obțin. Aș vrea să le mulțumesc susținătorilor mei și vă aștept la toate meciurile mele”, a adăugat noua campioană de la Dubai, care a fost încurajată în timpul întregii săptămâni de sute de fani români.

Este al zecelea titlu WTA cucerit în carieră de jucătoarea din România.

Pentru evoluția de la Dubai, Simona Halep va fi recompensată cu un cec de 456.000 de dolari, dar și cu 900 de puncte WTA, care o vor readuce pe locul 3 în lume.