Simona Halep a câștigat turneul de la Madrid. Este primul trofeu al anului pentru campioana din România

Simona Halep și-a apărat cu succes trofeul de la Madrid, impunându-se pe zgura din capitala Spaniei în finala cu Kristina Mladenovic, din Franța.

Este primul titlu al anului pentru românca ajunsă pe locul 8 în lume, iar încrederea campioanei din România a revenit la cote înalte, cu doar câteva săptămâni înainte de Roland Garros, cel mai important turneu de pe zgură al anului.

După victorii clare în sferturi și semifinale, Simona Halep a început greoi ultimul act al turneului de la Madrid, împotriva franțuzoaicei Mladenovic. Românca a fost condusă încă din startul partidei, însă a revenit spectaculos pe final, când Kristina Mladenovic a servit pentru set.

Halep, finalistă de trei ori în ultimii patru ani la Madrid, s-a regrupat ca o mare campioană și a întors scorul în favoarea sa. Constănțeanca în vârstă de 25 de ani s-a impus cu 7-5, după o oră și câteva minute de tenis de calitate.

Simona a început fulminant al doilea act al finalei, desprinzându-se imediat la două game-uri pe tabela de marcaj. Mladenovic, care câștigase de trei ori din patru meciuri cu Halep, a egalat rapid.

Echilibrul s-a menținut și în următoarele opt game-uri, cele două jucătoare mergând cap la cap până în tie-break, unde câștig de cauză a avut Mladenovic, a 13-a favorită, cu 7-5.

Halep a lovit prima pe serviciul adversarei în setul decisiv și s-a desprins la 3-1. Românca și-a apropiat și mai mult victoria cu un nou break, impunându-se, în cele din urmă, cu scorul de 6-2.

Halep bifează al 15-lea titlu al carierei. Pentru româncă urmează turneul de la Roma, care prefațează Grand Slam-ul de la Paris.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.