Simona Halep e în finală la Australian Open! A învins-o superb pe Angelique Kerber

Simona Halep a învins-o pe nemțoaica Angelique Kerber, scor 6-3, 4-6, 9-7, și se va lupta pentru trofeul de la Australian Open, sâmbătă, cu daneza Caroline Wozniacki. Va fi pentru prima oară în istoria tenisului feminin românesc când o jucătoare din țara noastră va juca în finala turneului de Grand Slam de la Melbourne.

Simona Halep (26 de ani, numărul 1 WTA) a plecat ca din pușcă în prima semifinală a carierei la Australian Open și a câștigat primele cinci game-uri ale partidei. Angelique Kerber (30 de ani) a reușit să lege și ea trei game-uri consecutive, însă primul set i-a revenit româncei, cu 6-3.

Cu toate că ambele jucătoare erau neînvinse în 2018, lucrurile păreau că se îndreptă către o victorie facilă a româncei, care s-a desprins la 3-1 în a doua manșă. Chiar și așa, nemțoaica a strâns din dinți, așa cum a făcut-o de atâtea ori în carieră, și a reușit să echilibreze partida. La 4-4, Simona Halep a avut două mingi de break, însă nu le-a fructificat, ratând șansa de a servi pentru meci. În schimb, nemțoaica a lovit tot mai curat și mai inteligent, adjudecându-și setul, cu 6-4.

Halep – Kerber, o bătălie de peste două ore

Principala favorită de la Australian Open și-a cedat serviciul în startul ”decisivului”, însă a reușit să revină rapid la conducerea scorului (2-1). Kerber, campioană la Australian Open în 2016, și Simona Halep s-au întrecut în lovituri creative, dar și în greșeli, împărțindu-și câteva game-uri. La scorul de 3-3, românca a reușit să iasă dintr-o situație extrem de dificilă pe propriul serviciul, iar apoi, imediat, a smuls un nou break.

Simona a servit apoi pentru meci, însă fosta campioană de la Melbourne a găsit puterea să revină. Românca și-a procurat două mingi de meci în game-ul următor, dar adversara sa le-a salvat pe ambele și apoi a egalat: 5-5!

A venit rândul Simonei să sufere. Românca și-a pierdut serviciul și apoi a salvat spectaculos două mingi de meci ale nemțoaicei. Halep a reușit break-ul, 6-6, după câteva dintre cele mai frumoase puncte ale turneului.

Partida a semănat mai mult cu un meci de box. Simona a câștigat runda a 13-a din ”decisiv”, punând din nou presiune pe nemțoaică. Kerber nu a renunțat: 7-7! Halep a răspuns cu siguranță, pe propriul serviciu: 8-7!

După două ore și 20 de minute de joc, Simona Halep a avut parte de a treia minge de meci. Angelique Kerber a salvat-o și pe aceasta. A urmat, însă, încă o șansă pentru campioana din România, iar de această dată nu a mai greșit: 9-7 și finală la Australian Open!

Ce-a spus Simona Halep după victoria extraordinară cu Angelique Kerber, la Australian Open

Finala Halep – Wozniacki, duelul primelor două favorite

În finală, românca se va duela cu puternica jucătoare daneză Caroline Wozniacki, care a câștigat Turneul Campioanelor la finalul sezonului trecut, iar în 2018 a pierdut un singur meci, finala de la Auckland, cu nemțoaica Julia Goerges.

Wozniacki a învins-o în semifinale la Australian Open pe tânăra belgiancă Elise Mertens, scor 6-3, 7-6 (2).

Simona Halep și Caroline Wozniacki se bat nu numai pentru titlul de la Australian Open, ci și pentru șefia clasamentului WTA. Simona își poate păstra coroana dacă o învinge pe nordica în vârstă de 27 de ani.

Wozniacki este la prima finală din carieră la Melbourne, la fel ca Halep.

Jucătoarea din România a câștigat de două ori în fața danezei, în semifinalele de la New Haven (2013) și Dubai (2015), în timp ce Wozniacki are în palmares patru victorii în fața româncei, ieșind victorioasă din ultimele trei întâlniri: la Stuttgart (2015), Eastbourne și Turneul Campioanelor (2017).