Simona Halep – Alexandra Dulgheru 6-1, 6-0. Lecția de tenis. Cea mai bună jucătoare din România cucerește Roma

Simona Halep nu i-a dat nicio șansă azi Alexandrei Dulgheru în sfertul de finală românesc de la Roma. Numărul 2 mondial a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului.

Prima întâlnire dintre cele două jucătoare din România în tenisul profesionist a durat doar 56 de minute, iar scorul îi spune aproape complet povestea. Simona Halep a controlat meciul de la primul serviciu până la ultimul, înăbușind violent revolta compatrioatei sale.

Alexandra Dulgheru, o jucătoare cu care românii ar trebui să se mândrească mai mult, a opus rezistență, însă Simona Halep a fost categorică în abordarea partidei. A practicat un joc aproape chirurgical în precizie, unul nemaivăzut până acum la o altă jucătoare din România.

Simona Halep a devenit principala favorită a turneului de la Roma după ce liderul mondial Serena Williams s-a retras din competiție, iar evoluția splendidă de azi oferă legitimitate acestei percepții. În semifinale, românca o va înfrunta pe bătăioasa Carla Suarez Navarro din Spania, care a eliminat-o ușor pe ”artilerista” cehă Petra Kivtova, scor 6-3, 6-2. Urmează un meci de luptă pentru campioana noastră, care are deja gândul la finală.

Acolo poate ajunge rusoaica Maria Șarapova, marea rivală a Simonei, însă doar dacă va câștiga duelul din această seară cu Victoria Azarenka, ambițioasa bielorusă fiind din nou pe val.

A doua jucătoare a lumii și-a recăpătat deplin încrederea, afectată după înfrângerile de la Stuttgart și Madrid, și face spectacol pe zgura din capitala Italiei, unde le-a spulberat, tot după două seturi scurte, și pe americancele Alison Riske și Venus Williams. Campioana din Constanța a mai fost o singură dată în semifinale la Roma, în urmă cu doi ani, când și-a început uluitoarea ascensiune în lumea tenisului. În 2013, Serena Williams a fost cea care a oprit-o din drumul spre trofeu.

De cealaltă parte, Alexandra Dulgheru va reveni în Top 50 WTA, în urma partidelor extraordinare făcute la Roma. Venită din calificări, la fel ca Halep în urmă cu doi ani, Alexandra Dulgheru a trecut în primul tur de laborioasa japoneză Misaki Doi,  apoi a surprins-o pe experimentata cehoaică Lucie Safarova. Nici a 8-a favorită, puternica rusoaică Ekaterina Makarova nu i-a rezistat româncei în vârstă de 25 de ani, care n-a mai câștigat un titlu WTA din 2010.

Simona Halep își va continua asediul Romei mâine. Vom reveni cu detalii în timp util.

Simona Halep – Alexandra Dulgheru 6-1, 6-0

6-1, 6-0. Simona Halep câștigă meciul cu cel mai frumos punct al meciului. Cele două jucătoare își strâng zâmbitoare mâinile la fileu și publicul aplaudă un meci scurt, dar spectaculos, câștigat de cea mai bună jucătoare din România.

6-1, 5-0. Sfârșitul e aproape pentru Alexandra Dulgheru. Simona Halep lovește uluitor din orice poziție, zboară pe teren, și nu pare să vrea să mai stea mult pe teren. Va servi pentru meci.

6-1, 4-0. Cel mai frumos game de până acum. Schimburi lungi de mingi și execuții splendide, majoritatea în favoarea Alexandrei Dulgheru, în timp ce Simona Halep a răspuns lovituri de mare finețe. Alexandra Dulgheru a mai irosit o șansă de break și de a reintra oarecum în meci.

6-1, 3-0. Alexandra Dulgheru a revenit în meci. E nervoasă și ambițioasă. Mai mult, a început să câștige puncte și îi pune probleme Simonei Halep. Chiar și așa, capul de serie câștigă și acest game în fața jucătoarei venite din calificări. Este deja al optulea la rând.

6-1, 2-0. Alexandra Dulgheru se trezește din pumni și începe să joace tenis. Face rost de două mingi de break, însă nu profită de situație, iar Simona Halep reușește să își apere serviciul.

6-1, 1-0. Alexandra Dulgheru nu primește niciun cadou de la Simona Halep, care, însă, o pedepsește cu fiecare ocazie. Un break ”alb” pentru numărul doi mondial, care dă o demonstrație de forță.

6-1. Simona Halep e cuprinsă de acea minunată transă pe care o au doar jucătorii mari. A câștigat toate punctele în ultimul game al primului set, închis sec, la 1, în doar 26 de minute. Alexandra Dulgheru trebuie să răspundă imediat dacă își dorește să mai stea cel puțin încă atât pe teren.

5-1. Alexandra s-a desprins rapid la 30-0, însă Simona Halep și-a arătat clasa în următoarele două puncte, când a reușit două splendide lovituri câștigătoare. A urmat o eroare neforțată făcută de Alexandra. Simona a profitat imediat de șansa de break oferită și e la un game distanță de câștigarea primului set.

4-1. Simona își extinde avantajul, însă nu fără emoții. Alexandra s-a apărat impecabil în acest game și cu puțin noroc putea să îl câștige. Imediat după ce a pierdut ultimul punct al game-ului, Dulgheru l-a chemat pe antrenorul Gonzalo Lopez la consultări, care s-au desfășurat în limba spaniolă.

3-1. Break Halep! Dulgheru nu face față loviturilor puternice trimise de Simona, care domină jocul de pe fundul terenului. Alexandra a salvat o minge de break înainte de a ceda game-ul.

2-1. Simona revine la conducerea scorului, profitând de lipsa de agresivitate a Alexandrei. Nicio minge de break în meci până acum.

1-0. Simona Halep a început în forță meciul cu Alexandra Dulgheru. S-a desprins rapid la 40-0, adjudecându-și primul game ușor, la 15, cu ajutorul unui prim serviciu foarte eficient.

1-1. Alexandra îi întoarce favoarea Simonei. A egalat după un game curat făcut pe propriul serviciu. Halep a avut câteva dificultăți la primire, greșind mai multe retururi aparent simple.

Cele două jucătoare au început încălzirea. Alexandra Dulgheru a acuzat oboseala înainte de meci. Va fi primul duel în circuitul WTA între cele două jucătoare din România. Arena centrală de la Roma este pe jumătate plină, cerul este înnorat, iar primul sfert de finală este pe cale să înceapă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru șoferi. Salariile ajung la 1.900 de euro
Reduceri la scutece pentru copii la eMag. Care sunt cele mai bune oferte
O elevă construiește Piramida Cărților la Brașov