Ce românce mai joacă la turneul de tenis Indian Wells

FOTO: Carine06/Wikimedia Commons
FOTO: Carine06/Wikimedia Commons

Simona Halep a câștigat în două seturi, cu scor identic, 6-4, la Indian Wells, în fața Kristynei Pliskova, locul 77 WTA, sora Karolinei.

Partida, care a avut loc pe arena centrală, a durat 76 de minute. Din tribună, Simona Halep a fost încurajată și de Nadia Comăneci. Halep a spus despre Indian Wells că este unul special pentru ea, după ce în 2015 l-a câștigat și are aminitiri frumoase de aici.

„De atunci, de fiecare dată când am jucat aici, am jucat bine. Azi, nu a fost un meci uşor cu Kristyna. Ea loveşte foarte puternic la seviciu şi a fost un pic dificil, dar sunt fericită că am putut câştiga primul meci aici şi am şansa de a juca din nou pe acest teren frumos.

Eu trebuie să muncesc la fiecare meci – şi acesta a fost unul dificil -, dar mă aşteptam la asta şi am fost pregătită să joc, să muncesc şi să lupt.

Am vrut doar să rămân agresivă, chiar şi atunci când ea lovea puternic şi am fost un pic împinsă în spate şi nevoită să mă apăr. Am făcut bine şi a fost o zi frumoasă. De fiecare dată când joc ca numărul 1 mondial sunt emoționată.

E un vis devenit realitate şi nu pot fi mai fericită. Vă mulţumesc pentru că mă susţineţi de fiecare dată şi încerc să dau întotdeauna tot ce am mai bun pentru voi”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

În următoarea fază, Simona Halep o va întâlni pe americanca Caroline Dolehide, locul 165 WTA. Cele două se vor duela cuminică seară sau luni dimineață, la o oră ce urmează să fie stabilită.

Astăzi, după ora 22:30, ora României, va avea loc și meciul dintre Sorana Cîrstea și Venus Williams. Sorana s-a mai întâlnit cu Venus în 2010, la turneul de la Miami, iar americanca s-a impus în două seturi.

FOTO: Carine06/Wikimedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.