Anul Simonei Halep la US Open? Victorie prețioasă pentru româncă

Simona Halep, numărul 5 în ierarhia mondială, a învins-o pe unguroaica Timea Babos, după un meci foarte intens la US Open.

Românca a avut nevoie de mai mult de două ore pentru a face pasul către optimile de finală. După un prim set dominat clar de Simona și câștigat cu 6-1, puternica unguroaică a revenit spectaculos în manșa secundă.

Babos a dominat setul și s-a impus cu 6-2. În ”decisiv”, unguroaica a condus cu 3-1, însă Simona a reușit să se adune și s-a impus, cu destule emoții, cu scorul de 6-4, bifând a patra victorie din patru dueluri cu Timea.

„A fost un meci greu, nu știu cum am revenit, nu am jucat cel mai bun tenis al meu”, a declarat Halep, după meci, adăugând: „Sunt într-o formă fizică bună, am resurse mentale, totul merge bine”.

Simona Halep (24 de ani) va juca în optimile de finală împotriva ibericei Carla Suarez Navarro (28 de ani, locul1 2 în lume).

Va fi al 11-lea duel între cele două jucătoare, care și-au împărțit până acum în mod egal victoriile: 5-5. Simona are asigurat un cec de 235.000 de dolari și 240 de puncte WTA, însă românca țintește mai sus la US Open în acest an.

Pentru a egala cea mai bună performanță din carieră la turneul de Grand Slam american, semifinalele atinse anul trecut, Simona va trebui să o învingă pe Carla Suarez Navarro și, cel mai probabil, pe americanca Serena Williams, care se va duela în ”optimi” cu kazaha Yaroslava Shvedova, după victorii lejere în primele trei partide.

Serena, care domină de ani buni tenisul feminin mondial, caută al șaptelea titlu la Flushing Meadows. Americanca în vârstă de 34 de ani a câștigat de șapte ori și a pierdut o singură dată în fața Simonei.

Încep Jocurile Paralimpice. Delegație-record pentru România