Simona Halep zboară la Roma! A trecut lejer de Venus Williams. Duel românesc în ”sferturi”, cu Alexandra Dulgheru

Româncele se descurcă excelent la Roma. Simona Halep și Alexandra Dulgheru s-au calificat în sferturile de finală, unde vor fi adversare, după victorii splendide împotriva unor jucătoare de top: Venus Williams, respectiv Ekaterina Makarova. 

Simona Halep a zburat astăzi pe lângă Venus Williams, o jucătoare extrem de experimentată, în fața căreia pierduse toate cele trei dueluri de până acum. Simona a început precaut meciul cu Venus, care deși are 34 de ani și a avut probleme medicale grave, încă are puterea să învingă orice jucătoare din lume.

După ce și-a măsurat adversara, Simona a început să domine jocul, prin mobilitate și precizie. Venus n-a găsit soluții și a pierdut rapid primul set, scor 6-2. Și mai scurt avea să fie cel de-al doilea, adjudecat fără niciun fel de probleme cu 6-1.

Simona Halep a încheiat rapid socotelile cu sora liderului mondial, Serena Williams, campioana în exercițiu și primă favorită la Roma. Până la Serena Williams, pe care românca de pe locul 2 în lume o poate întâlni doar în finală, pentru Simona urmează meciul cu Alexandra Dulgheru, o altă mare sportivă a României.

Alexandra Dulgheru, prima sfert-finalistă

Înainte de partida Simonei s-a disputat duelul Alexandrei Dulgheru, care a produs și ieri o surpriză frumoasă, eliminând-o din cursă pe cehoaica Lucie Safarova. Venită din calificări, românca și-a continuat revenirea în clasamentul WTA, după ani de absență forțată, din cauza accidentărilor, cu un succes de prestigiu în fața rusoaicei Ektaerina Makarova, a opta favorită a turneului de la Roma, scor 6-4, 6-3.

Alexandra a început ezitant meciul, iar rusoiaca s-a desprins rapid la 4-1. A urmat o serie extraordinară de cinci game-uri consecutive adjudecate de sportiva din România, care aproape n-a mai greșit nicio minge.

Alexandra Dulgheru încearcă să revină între cele mai bune 50 de jucătoare ale lumii (adevărul.ro)
Alexandra Dulgheru încearcă să revină între cele mai bune 50 de jucătoare ale lumii (adevărul.ro)

Situația s-a repetat și în manșa secundă, când Makarova s-a desprins la 2-0, însă Dulgheru a început din nou să lovească mingea perfect și să domine tactic confruntarea. Rezultatul: alte cinci game-uri câștigate la rând de româncă, iar apoi, triumful, unul la fel de important pentru Alexandra precum finala jucată în urmă cu câteva luni, la Kuala Lumpur.

În ultimul meci al zilei de la Roma, unde sunt puse la bătaie premii consistente, de peste două milioane de dolari, Irina Begu a pierdut la mare luptă, scor 4-6, 7-5, 1-6, în fața bielorusei Victoria Azarenka, fost lider mondial.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru șoferi. Salariile ajung la 1.900 de euro
Reduceri la scutece pentru copii la eMag. Care sunt cele mai bune oferte
O elevă construiește Piramida Cărților la Brașov