Și mai multe reclame pe Facebook: Vor apărea la începutul clipurilor video

FOTO: Gerd Altmann/Pixabay.com
FOTO: Gerd Altmann/Pixabay.com

Cu toate că a fost politica Facebook de a nu avea reclame înaintea clipurilor video, utilizatorii rețelei sociale le vor vedea începând cu anul viitor.

Reclamele pre-roll, care durează până la șase secunde, vor apărea doar în clipurile din secțiunea ”Watch”, unde Facebook speră să atragă cât mai mulți utilizatori.

Watch este o platformă unde Facebook le oferă utilizatorilor posibilitatea generării de conţinut video şi care nu este încă disponibilă la nivel global.

Facebook a anunțat că va testa noul format începând cu anul 2018. În prezent, Facebook a încercat să introducă reclame la mijlocul clipurilor video, însă acestea nu au adus suficienți bani, iar agențiile de publicitate preferă sporturile la începutul filmulețelor.

Facebook a anunțat că reclamele din mijlocul clipurilor video de pe Facebook vor fi prezente doar în filmele care sunt mai lungi de trei minute. Reclamele vor avea o durată de 20 de secunde.

Tactica Facebook de până acum a fost ca reclamele mid-roll să fie afişate la 20 de secunde după începerea unui clip şi doar pentru filmările mai lungi de 90 de secunde.

Reclamele pre-roll, cât și cele mid-roll, nu sunt deloc iubite de uitilizatori.

De asemenea, Facebook a anunțat că va face modificări în algoritmul care generează Newsfeed-ul pentru a prioritiza conținutul în serie. De exemplu, dacă ați urmărit câteva episoade ale unui serial în trecut, este foarte probabil să vedeți mai des episoadele noi în Newsfeed.

Majoritatea companiilor aleg să își facă reclamă video pe Facebook deoarece se pot adresa unui număr mare de tineri. În comparație cu mediul TV, reclamele video Facebook ajung la cu 37% mai mulți americani cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, se fălește rețeaua socială.