Sfârșitul unei ere: Steven Gerrard pleacă de la FC Liverpool

Steven Gerrard, legendarul căpitan al formației FC Liverpool, va părăsi clubul căruia i-a dedicat întreaga carieră la finalul sezonului.

Contractul mijlocașului în vârstă de 34 de ani expiră în vară. Destinația lui Steven Gerrard este incertă, însă el este curtat de mai multe cluburi din Statele Unite ale Americii.

Fostul mare internațional englez și-a petrecut întreaga carieră la FC Liverpool, copilărind la doar câțiva kilometri distanță de Anfield Road.

El a debutat în Premier League în 1998 și este căpitanul ”roșilor” din 2003.

Ieri, în primul meci jucat în 2015, Steven Gerrard a marcat de două ori din penalty pentru ”cormorani”, însă FC Liverpool nu a reușit decât o remiză, scor 2-2, cu Leicester City.

Cu toate că nu a câștigat niciodată titlul în Anglia și nu a obținut niciun trofeu cu echipa națională, pentru care a evoluat de 114 ori, cariera lui Steven Gerrard este una de mare succes.


A cucerit Liga Campionilor în 2005, Cupa UEFA în 2001 și două Supercupe ale Europei. Pe plan intern, Steven Gerrard a câștigat de două ori Cupa Angliei, de trei ori Cupa Ligii și o Supercupă a Angliei.

În actualul sezon, Steven Gerrard a evoluat excelent pentru FC Liverpool, reușind până acum câte 13 goluri și pase decisive.

Mijlocașul a anunțat că nu va evolua pentru o altă echipă din Anglia. El a îmbrăcat de 494 de ori tricoul echipei FC Liverpool în Premier League, reușind 116 goluri.