Serena Williams a răspuns la remarcile făcute de Ilie Năstase la adresa ei

FOTO: Boss Tweed/via Wikimedia commons
Serena Williams FOTO: Boss Tweed/via Wikimedia commons

Jucătoarea de tenis Serena Williams a transmis că este dezamăgită de comentariile rasiste și sexiste făcute de Ilie Năstase. Williams a transmis mesajul prin reațeaua de socializare Instagram.

„Mă dezamăgeşte să aflu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face astfel de comentarii rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut şi comentarii sexiste împotriva colegelor mele.

Am spus-o o dată şi o voi spune din nou, lumea a ajuns atât de departe, dar totuşi mai are mult de parcurs. Da, am depăşit atât de multe bariere, dar sunt încă multe înainte. Aceasta sau oricare alta nu mă va opri în a pune iubire, lumină şi pozitivitate în tot ceea ce fac.

Voi continua să iau atitudine şi să mă ridic pentru ceea ce este drept. Mulţumesc cu umilinţă ITF pentru atenţia pe care o acordă tuturor faptelor din acest caz. Ei vor avea sprijinul meu total”, a postat, luni, Serena Williams, pe contul ei de Instagram.

În aceeași postare, Serena Williams a inclus și versuri din poezia „Still I Rise” (trad. Totuși mă ridic), a americancei Maya Angelou, o luptătoare pentru drepturile civile: „Nu mi-e frică, spre deosebire de tine. Vezi, nu sunt o laşă. Te deranjează impertinenţa mea? De ce eşti înconjurat de întuneric? Mă poţi lovi cu cuvintele tale… poţi încera să mă ucizi cu ura ta, dar, la fel ca aerul, mă voi ridica”.

Federația Internațională de Tenis (ITF) a deschis o anchetă după un comentariu al căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, despre copilul nenăscut al Serenei Williams.

În conferința de presă dinaintea confruntării la tenis din Fed Cup, dintre România și Marea Britanie, în timp ce Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că Serena Williams este însărcinată, Năstase s-a adresat în limba română unui membru al echipei: „Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?”.

✊?

O postare distribuită de Serena Williams (@serenawilliams) pe

FOTO: Boss Tweed/via Wikimedia commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.