Semnele care arată că partenerul te „micro-înșală”

FOTO: JESHOOTS/Pixabay.com
FOTO: JESHOOTS/Pixabay.com

Psihologii spun că se poate ca unele căsnicii să fie desfăcute foarte ușor din cauza unor greșeli pe care partenerul le face pe rețelele de socializare. Profesorul de psihologie Martin Graff, din cadrul Universității South Wales, spune că infidelitatea e diferită în era digitală.

Potrivit The Telegraph, dacă până acum soția trebuia să-și prindă soțul în pat cu o altă femeie, acum este de ajuns să-i urmărească activitatea pe rețelele de socializare.

Psihologii vorbesc despre „micro-înșelat” atunci când descriu un partener care se află pe linia roșie între interacțiuni prietenoase și infidelitate pe rețelele de socializare.

Cercetătorii au făcut și o listă cu semnele „micro-înșelării”. De exemplu, poate fi un semn atunci când partenerul complimentează o persoană de sex opus online în mod repetat, dar și atunci când îi trimite emoji care sugerează apreciere, precum inimioare sau flori.

Mai intră în categoria micro-înșelatului și salvarea unui număr de telefon cu un nume fals, dar și adăugarea unui fost partener pe rețele de socializare precum Instagram sau Snapchat în lista de prieteni.

Psihologul Martin Graff spune că poate fi chiar și ceva mai simplu, precum aprecierea unor poze ale unei persoane de sex opus în mod repetat sau comentarii publice la pozele cuiva.

De asemenea, în categoria înșelatului digital intră și verificarea des a profilului unei persoane de sex opus sau trimiterea de mesaje fără ca partenerul să știe. Practic, cercetătorii spun că flirtul s-a mutat acum și pe rețelele de socializare.

S-au făcut și studii care au arătat că, de exemplu, trimiterea unor poze pe Facebook către o altă persoană de sex opus sau discutarea unor probleme emoționale și intime online poate fi considerată o formă de infidelitate. Psihologii sfătuiesc cuplurile să aibă o discuție asupra a ce acceptă și ce nu să facă online.

FOTO: JESHOOTS/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.