Șeful jandarmului care a lovit cu pumnul un protestatar: A acționat ca la carte!

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Jandarmul care a fost filmat în timp ce lovea mai mulți participanți la o manifestație din Piața Universității este nevinovat, consideră șeful Jandarmeriei Române. În acest caz se face o investigație de către procurorii militari și încă nu există o soluție.

„Jandarmul avea de ținut un dispozitiv. Un dispozitiv care însemna limita legii. Nu trebuia să primească un ordin ca să aplice legea”, a declarat șeful Jandarmeriei, Sebastian Cucoș.

Întrebat de un reporter dacă „a acționat ca la carte”, șeful Jandarmeriei a spus: „Din punctul meu de vedere da”.

După incidentul care a avut loc pe 20 ianuarie, tot Sebastian Cucoș a precizat că jandarmul este același care l-a apărat pe Liviu Dragnea, anul trecut, când a fost la DNA, și a îmbrâncit jurnaliștii, însă a spus că atunci nu s-a impus cercetare disciplinară pentru că nu a făcut ceva care contravine legii.

„Atât timp cât nu avem persoane rănite, cât oamenii care au fost acolo au avut situaţia gestionată corect, în lipsa unui organizator, misiunea a fost un succes”, a subliniat Cucoş, referindu-se la protestul de pe 20 ianuarie.

În aceeași seară a protestului, jandarmii au fost acuzați că au blocat ieșirile de la metroul Piața Universității. „Oamenii nu au fost blocaţi la metrou, suprafaţa trotuarului de la fântâni era plină, oamenii care ieşeau de la metrou nu mai aveau loc, aşa că jandarmii au blocat ieşirea de la cealaltă şi i-au redirecţionat pe oameni în partea cealaltă. În astfel de situaţii, se minimalizează foarte mult efortul jandarmilor”, a mai spus atunci Sebastian Cucoș.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.