Sechestru pe averea lui Liviu Dragnea. Liderul PSD: ”Urmează probabil și sechestru pe viață”

Liviu Dragnea. Foto: Partidul Social Democrat
Liviu Dragnea. Foto: Partidul Social Democrat

DNA a pus sechestru pe averile persoanelor urmărite în dosarul Tel Drum, printre care și pe cea a liderului PSD Liviu Dragnea.

Procurorii au impus un sechestru asigurător în acest dosar, care are un prejudiciu estimat de 20 de milioane de euro și 30 de milioane de lei. Cum procedura prevede înștiințarea inculpaților, Liviu Dragnea va fi convocat din nou la Direcția Națională Anticorupție.

”Am fost țintă de fiecare dată când PSD a vrut să facă ceva important, acum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justiției de către oameni care se ascund. Sunt președintele Camerei, dar sunt doar un om. Cei care sunt împotriva mea se ascund în spatele unor instituții, dar așa cum am convenit la CEX, le-am spus colegilor mei să facă abstracție de aceste lucruri împotriva mea și să-și urmeze drumul. Urmează probabil și sechestru pe viață. Nu se încheie astăzi”, a spus, astăzi, Liviu Dragnea, care este urmărit penal de DNA.

Președintele Camerei Deputaților este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Grupul infracțional ar fi fost inițiat în 2011 și avea ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume de bani din contractele finanțate atât din fonduri naționale, cât și europene, prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, fraudarea fondurilor, evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații care nu sunt destinate publicității sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, susține DNA.

În dosarul care a fost întocmit în urma unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) mai sunt urmărite penal alte opt persoane.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.