Sebastian Ghiță a fost prins

Omul de afaceri Sebastian Ghiță a fost prins la Belgrad și ar urma să fie adus în țară. Poliția română anunță că a colaborat cu autoritățile din zece state pentru capturarea fostului deputat.

„În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în cursul acestei nopţi, în Belgrad, a fost localizat şi reţinut, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian”, anunţă IGPR într-un comunicat.

Polițiștii mai precizează că Sebastian Ghiță ar fi prezentat documente de legitimare false, care prezintă „însemnele unui stat din UE”. Potrivit unor surse, acesta s-a dat drept cetățean sloven.

Fostul parlamentar era împreună cu fratele său în momentul arestării. Potrivit unor surse citate de jurnaliștii de la News.ro, fratele lui Ghiță a fost urmărit. Acesta inițial a mers în Istanbul, apoi a plecat spre Serbia.

Jurnaliștii de la TVR au obținut o fotografie cu Sebastian Ghiță. Acesta apare ras pe cap și cu barbă.

Pentru că Serbia nu este țară membră UE, procedura de extrădare poate dura mai mult. Deocamdată, Sebastian Ghiță se află într-o secție de poliție din Belgrad și i se face un dosar penal în Serbia pentru folosire de acte false.

Ghiţă a dispărut în 21 decembrie 2016 şi a fost iniţial dat în urmărire naţională după ce a încălat termenii controlului judiciar.

În 10 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri fiind dat şi în urmărire internaţională, prin Interpol.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.