Se scumpesc parcările în București. Cât vei plăti pe oră dacă parchezi în centru?

Se scumpesc parcările în București. Foto: Pixabay

Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București prevede majorarea tarifelor pentru folosirea parcărilor din Capitală.

Astfel, dacă în prezent, o oră de parcare costă 1,5 lei, Primăria Bucureștiului a decis să crească tariful până la 10 lei pe oră în centru.

Proiectul va fi votat în ședința de joi și prevede împărțirea Capitalei în mai multe zone în ceea ce privește taxarea în parcări.

Iată cum arată planul Primăriei Capitalei de taxare al parcărilor:

Zona O

  • zona parcajului subteran Intercontinetal, străzile N. Bălcescu – C.A. Rosetti – D. Gerota – J. L. Calderon – T. Arghezi – Carol I
  • zona parcajului subteran din Piaţa Unversităţii , străzile N. Bălcescu – I. Câmpineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – I. C. Brătianu
  • zona parcajului suprateran Cocor, străzile I. C. Brătianu – Sf. Vineri – Calea Moşilor – H. Botev – C. Coposu;
  • zona parcajului suprateran Unirea , cu străzile C. Coposu – M. Basarab – Mircea Vodă – Unirii – Brătianu.

În Zona 0, șoferii care vor să își parcheze mașina vor plăti 10 lei pe oră, de luni până vineri. Parcarea va fi limitată la un maxim de două ore, după această perioadă tariful urmând să crească. În prezent, taxa de parcare este de 1,5 lei pe oră.

Zona 1

Piața Victoriei și străzile Iancu de Hunedoara, Polonă, Șincai, Mărășești, Berzei și Buzești.

Aici tariful va fi de 5 lei pe oră între orele 6 dimineața și 6 seara și de 2,5 lei pe oră între orele 6 seara și 6 dimineața.

Zona 2

În Zona 2, care este localizată între Zona 1 și marginea orașului, tarifele de parcare vor fi de 2,5 lei pe oră între orele 06:01 și 18:00 și de 1,5 lei pe oră între 18:01 și 06:00.