Charlie Ottley, producătorul documentarului Wild Carpathia, anunță că pregătește cel de-al patrulea episod despre România. „M-am îndrăgostit de această ţară, de animalele sălbatice şi de oamenii ei. Oamenii nu înţeleg cu adevărat ce loc minunat este România. Vreau să arătăm lumii ce peisaje minunate are România, ce ţară minunaţă aveţi”, a declarat Ottley, la emisiunea Ora de Știri, de la TVR.

Seria de documentare Wild Carpathia, realizat de televiziunea Travel Channel, a apărut în 120 de țări și a fost tradus în 20 de limbi. Documentarul a încercat să surprindă de la aspecte istorice, precum viața dacilor sau tradițiile comunităților medievale, până la imagini superbe de la Marea Neagră și urși, cerbi, lupi sau râși care se bucură de viață în sălbăticie, în pădurile munților de pe teritoriul României.

De exemplu, în unul dintre episoade, Charlie Ottley a intrat în pielea unui turist şi a luat la pas Bucovina şi Maramureşul, a vizitat mai multe mănăstiri, Cimitirul de la Săpânţa sau a mers la nunţi prin locuri în care se păstrează tradiţii vechi de sute de ani.

„Primul episod l-am făcut din resurse proprii. Am primit şi donaţii. Al doilea şi al treilea episod au fost finanţate de guvern, am avut şi donaţii. Pentru al patrulea episod am reuşit deja să strângem 50 de mii de euro. Am văzut că 3 milioane de oameni au vizitat site-ul de strângere de fonduri online”, a mai spus producătorul documentarului.

Unul dintre momentele importante din documentar, care a făcut înconjurul lumii, a fost interviul cu Prințul Charles al Marii Britanii, care a vorbit despre frumusețile locurilor din Transilvania, pe care le vizitează anual.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.