Se pregătește schimbarea unor miniștri. Tensiuni între Dragnea și Tudose

Fostul premier Mihai Tudose Foto: Guvernul României
Fostul premier Mihai Tudose Foto: Guvernul României

Premierul Mihai Tudose a declarat că nu se poate spune că se află „într-un moment fericit” al relației sale cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

Tudose a fost întrebat, la Antena 3, dacă are ce să reproșeze altora.

„Mâine (marţi – n.r.) vom face o asemenea discuție, când vorbim despre toate bărbătește. Ceea ce a contat foarte mult în decizia de astăzi, de a analiza (…) activitatea Guvernului, eficientizare, fiindcă până la urmă nu este un sport individual, este vorba de Guvern și a arunca țara în haos acum, totuși (…), nu e o oportunitate pentru nimeni, chiar pentru nimeni.

Avem responsabilități, avem proiecte în derulare, dar (…) nu este nici vorba de a ne lega cu lanțuri de scaune, de a nu vrea să părăsim anumite funcții, ci dimpotrivă, eu îmi mențin opinia, guvernăm pentru oameni, și nu împotriva lor”.

Premierul a mai spus aseară, tot la Antena 3, că se pregătește o remaniere. Șeful Guvernului a reiterat faptul că va cere schimbarea din Guvern a cinci membri ai cabinetului. Tudose a fost întrebat dacă va cere plecarea din Executiv a miniștrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Viorel Ilie.

„Ați înțeles bine (…) Mai am încă doi colegi pe care îi voi ruga să părăsească Guvernul, (…) din cauza lipsei de performanță”, a spus premierul, la Antena 3.

Tudose se gândește și la demisie

Premierul Tudose a răspuns afirmativ atunci când a fost întrebat dacă într-un cerc restrâns de persoane a luat în calcul să-și dea demisia. „Da, am spus-o. Am spus-o foarte clar, am spus-o unui cerc de trei-maximum patru persoane. Dacă lucrurile stau așa de rău și Guvernul s-a prăbușit, păi hai să mergem acasă, că înseamnă că nu facem bine”, a mai spus Mihai Tudose.

Premierul a vorbit despre un presuspus sondaj de opinie în care popularitatea Guvernului a scăzut dramatic.

„Nu iese nimeni la pensie din această funcție și prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile, la un moment dat trebuie să pleci. Ați pomenit de acel sondaj. Nu sunt sociolog, dar din ceea ce am vorbit cu ceilalți, dacă nu ai mâncat niște copii cruzi dimineață, n-ai cum să cazi în două săptămâni de la 40 la 20.

Mai mult, târgul e mic, se află cine a comandat-o, cum a comandat-o — în regulă, trecem peste. Dar și presupunând că de aici a apărut și problema cu demisia, presupunând că e adevărat, vom vedea. Eu sunt acolo să guvernez pentru români. Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toți”, a mai spus premierul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.