Zinaida, o tânără în vârstă de 24 de ani, care locuiește în satul sucevean Clit, comuna Arbore, a ajuns vedetă în tabloidele din Marea Britanie.

Jurnaliștii de la Monitorul de Suceva au fost acasă la ea pentru a-i afla povestea. Zinaida e din Republica Moldova și s-a căsătorit cu un român, Bogdan, cu care are împreună un copil.

Pentru că soțul avea un contract de muncă în Londra, cei doi s-au gândit că ar fi mai bine dacă ar locui împreună în Marea Britanie. De altfel, Zinaida ar fi fost de mai multe ori în Anglia cu soțul ei, însă din cauza unor probleme birocratice nu a mai putut obține viza de intrare.

Anul trecut, în luna noiembrie, s-a hotărât să facă tot posibilul pentru a fi alături de soțul ei. A reușit să ajungă ilegal până în Franța. De acolo a venit soțul cu mașina, a pus-o într-o valiză, apoi în portbagaj și a încercat să în Marea Britanie cu feribotul.

„Soţul o zâs hai că cumpărăm o valiză, iar eu i-am zâs că nu trebuie, că am una… Am intrat în valiză că eram mai slăbuţă, amu m-am mai îngrăşat… Am făcut o probî la hotel şi am intrat numai bine”, le-a povestit tânăra celor de la Monitorul de Suceava.

Din păcate, la controale, autoritățile britanice au descoperit-o în valiză cu ajutorul unei camere cu termoviziune. Bărbatul a primit o pedeapsă cu suspendare și obligat să facă muncă în folosul comunității, iar ea interdicția de a intra în Marea Britanie.

Recomandarea editorilor GreatNews – Strania poveste a pacientului Jurcan. O boală la care medicii români nu au răspuns