Scrisoarea unui irlandez buimăcit de ce i-a oferit România

Sursa foto: adevarul.ro

Un irlandez care a vizitat România alături de iubita sa a fost luat prin surprindere de toate câte i-au fost oferite în țară noastră: de la mâncare foarte bună și ieftină la o ospitalitatea cum nu prea i-a fost dat să vadă în alte colțuri ale lumii.

John Mullins și Margaret Linehan au petrecut o lună de vis în România, vizitând mai multe orașe și sate din Transilvania. Vacanța lor a fost atât de reușită încât irlandezul a luat inițiativă și au trimis redacției ”Adevărul” o scrisoare despre sejurul său în România.

„De când am ajuns în Transilvania acum patru săptămâni, eu şi soţia mea au fost foarte impresionaţi de ospitalitatea românilor. Am petrecut o săptămână în Sinaia, apoi am mers la Sibiu, am văzut cosmopolitul oraş Braşov, iar în final Şighişoara. În oricare dintre aceste săptămâni pe care le-am petrecut în România ne-am simţit mai bine decât în săptămâna trecută la Paris anul acesta: fără infracţiuni, poşete lăsate în siguranţă pe scaune şi oameni ospitalieri. Restaurantul italian în care am luat masa în Braşov a fost cel mai bun în care am mâncat vreodată. Şi mai există o contradicţie faţă de Paris: meniurile sunt foarte ieftine, chelnerii profesionişti şi politicoşi, vinul bun este şi el foarte ieftin şi în plus nu este nevoie de militari pe străzi deoarece România nu este o ţintă a extremiştilor“, scrie John Mullins.

Mullins și iubita sa au fost de-a dreptul salvați dintr-o situație delicată de o echipă de muncitori.

”Nu am mai primit un astfel de ajutor la niciun hotel din lume“

„Imediat după ce maşina noastră a făcut pană la Zărneşti, trei bărbaţi care lucrau la săparea unui şanţ pentru a introduce o conductă în pământ s-au oprit şi au venit să ne ajute. Cel mai tânăr dintre ei a arătat spre el şi a spus mecanic, singurul cuvânt pe care ambii l-am putut înţelege. A descoperit că nu aveam roată de rezervă în maşină şi m-a transportat până la Zărneşti la o vulcanizare.

Acesta a fost cea mai plăcută experienţă a vacanţei noastre în România, atâta bunătate din partea unui străin. Ajutorul mecanicului a fost doar un exemplu din atitudinea extraordinată pe care am întâlnit-o aici în România. Un alt exemplu al ospitalităţii Românilor a fost chiar în prima zi a excursiei când GPS-ul a cedat. Am ajuns la Hotelul Regal din Sinaia, iar Alex de la recepţie s-a uitat pe internet şi a aflat cum ne poate rezolva problema. Nu am mai primit un astfel de ajutor la niciun hotel din lume“, adaugă John Mullins.

Bărbatul spune că va recomanda România tuturor prietenilor săi. ”„Pentru că am avut o experienţă excepţională şi atât de plăcută în România, am trimis email-uri la toţi prietenii şi i-am invitat să vină aici. Oamenii din alte părţi ale Europei au trebui să vină aici pentru a vedea satele româneşti, dar şi oamenii săi. Noi cu siguranţă o să îi încurajăm să vă viziteze ţara asta minunata când ne vom întoarce în Irlanda“.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Nestemata neștiută care strălucește în inima României și oamenii inimoși care au șlefuit-o

Unic în Europa. Lacul din România care își schimbă culoarea

https://greatnews.ro/o-noua-mica-delta-mahmudia-pasari-stuf-natura/

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.