Scrisoarea mamei fetei din Vaslui către CNA. Presiunile la care a fost supusă familia pentru a intra în direct

la măruță
Foto: Pagina de Facebook a emisiunii "La Măruță"

Mama fetei din Vaslui care a fost abuzată sexual de şapte tineri a trimis Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o scrisoare în care detaliază circumstanţele în care a apărut, alături de fiica ei, în emisiunea „La Măruţă“, difuzată de Pro TV, informează adevarul.ro.

Membrul CNA Valentin Jucan a publicat pe Facebook scrisoarea semnată de mama tinerei din Vaslui.

În scrisoare, femeia precizează că apariţia fetei în ediţia din 21 iulie a emisiunii „La Măruţă“ nu s-a făcut la iniţiativa acesteia, așa cum au declarat în repetate rânduri atât realizatorul Cătălin Măruţă, cât şi reprezentanţii Pro TV.

Femeia a povestit cum reporterul emisiunii „La Măruţă“ a intrat în curtea casei, fără însă a fi invitat, şi i-a cerut să intre cât mai repede în casă pentru a evita să fie filmaţi de ceilalţi reporteri aflaţi în faţa casei.

Ulterior, reporterul a insistat ca mama victimei să apară în emisiunea „La Măruţă“, pentru doar cinci minute, promiţându-i că îi va fi protejată identitatea. De asemenea, femeia afirmă că realizatorul Cătălin Măruţă „i-a promis personal“ avocatei care o reprezintă în instanţă pe fiica sa că „nu va face niciun gest“ pentru a o convinge pe elevă să intre în direct.

Femeia a mai explicat că, în cele din urmă, din cauza presiunilor făcute de reporter, a acceptat să intre în direct pentru 5 minute, doar pentru a le mulțumi oamenilor pentru susținere, însă nu și pentru a discuta despre cazul fiicei sale.

În momentul în care femeia a realizat că nu îi este protejată identitatea, reporterul i-a sugerat că „nu este frumos să stea cu spatele la oamenii cărora vrea să le mulţumească“.

Iată scrisoarea semnată de mama fetei din Vaslui:

„Vă aduc la cunoştinţă faptele, astfel cum au avut loc, din data de 21 iulie 2015, când fiica mea a fost convinsă să intre în direct la emisiunea „La Măruţă” aparţinând postului de televiziune Pro TV, şi nu la iniţiativa acesteia, astfel cum realizatorii aceste emisiuni au declarat. Astfel, pe scurt, faptele s-au petrecut în felul următor.

Reporterul emisiunii, domnişoara Larisa Toma, a intrat în curtea casei, fără a fi invitată, şi întrucât eram pe terasă, aceasta mi-a cerut să intrăm repede în casă pentru a evita să fim filmaţi de ceilalţi reporteri aflaţi în faţa casei mele, în afara porţii.

Am fost uimită şi nu am realizat pe moment ce se întâmplă, astfel încât am intrat în casă unde domnişoara reporter a insistat pentru apariţia mea în cadrul emisiunii „La Măruţă” pentru doar cinci minute, cu spatele, fără a mi se vedea faţa, ori cu faţa protejată, pentru a mulţumi susţinătorilor fiicei mele.

Am contactat avocatul nostru care mi-a sugerat să refuz apariţia în direct la orice emisiune, lăsând însă la aprecierea noastră, a familiei, intervenţia mea, rugându-ne însă să evităm ca fiica mea să apară în cadrul oricărei emisiuni şi implicit în cadrul emisiunii „La Măruţă”.

Ulterior, mi s-a comunicat faptul că domnul Măruţă a promis personal avocatului nostru că nu va face niciun gest pentru a o convinge pe fiica mea să apară în această emisiune. Am acceptat în cele din urmă, în urma presiunilor psihice făcute de doamna reporter să intru în direct la emisiunea „La Măruţă”, însă doar pentru cinci minute pentru a mulţumi oamenilor pentru susţinere, însă nu şi pentru a discuta despre cazul fiicei mele.

Abia în timpul filmărilor am constatat că intenţia realizatorilor emisiunii a fost mai mult decât de a mă filma pentru cinci minute, însă am realizat că fiind în direct în cadrul acestei emisiuni nu puteam riposta în niciun mod. De asemenea, deşi ni s-a comunicat de către familia mea chiar în timpul emisiunii că nu-mi este protejată identitatea în niciun mod, nici în această privinţă nu am putut reacţiona, domnişoara reporter mi-a şoptit că „arăt mai bine aşa” sugerându-mi că nu e frumos să stau cu spatele la oamenii cărora vreau să le mulţumesc.

În timpul pauzei publicitare, echipa emisiunii „La Măruţă”, aflată în incinta locuinţei mele, a început „presiunile” asupra fiicei mele, căreia i-au spus „ar fi bine şi frumos să mulţumească ea personal celor care o susţin” pentru că „uite câtă lume este alături de tine”. Aceasta s-a simţit datoare să facă aceste gest însă precizez în mod expres că intervenţia fiicei mele nu s-a produs din iniţiativa fiicei mele, respectiv nu la cererea acesteia, ci în urma demersurilor echipei „La Măruţă”.

După finalizarea filmărilor, echipa emisiunii mi-a pus în faţă două coli de hârtie al cărui conţinut nu am reuşit să-l desluşesc întrucât eram supărată pe modul în care au decurs lucrurile în legătură cu filmările pentru emisiune şi că nimic din ceea ce discutasem înaintea filmărilor nu fusese respectat de către angajaţii Pro TV, emisiunea luând altă turnură decât ceea ce mi se promisese înaintea filmărilor.

De asemenea, nu mi s-a comunicat la începutul filmărilor faptul că voi avea de semnat un contract, aspect care m-ar fi determinat, dacă aş fi cunoscut existenţa acestuia, să contactez avocatul pentru a-i cere să ne explice ce presupune acest contract. Menţionez că am semnat actul prezentat de echipa emisiunii „La Măruţă” întrucât mi s-a spus că „aşa se procedează”. Ţin să precizez în mod expres faptul că nu am cerut, nu mi s-a oferit şi nu am primit nicio sumă de bani pentru a participa la această emisiune“.

valentin jurcan
Foto: Pagina de Facebook Valentin Jurcan
valentin jurcan
Foto: Pagina de Facebook Valentin Jurcan

reduceri emag

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG MacBook. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă în depozite de marfă din Anglia. Salariul ajunge la 1500 de lire
Locuri de muncă pentru români în străinătate: Ce posturi sunt disponibile în Germania