Școala te vrea ras. Liceul din România care interzice barba

George Nițu, un elev în clasa a unsprezecea la un liceu sportiv din Brăila, a fost avertizat să-și dea barba jos. „Mi-au spus că înseamnă o lipsă de respect față de ei și instituția școlară, ceea ce nu cred. (…) Nu o să-mi dau barba jos”, a declarat elevul, pentru Știrile Pro TV.

Adolescentul nu a fost sancționat, însă potrivit regulamentului ar putea fi chiar exmatriculat dacă nu se conformează. „Fiecare instituție își face un regulament. Dacă îți place regulamentul de acolo, frecventezi, dacă nu, îți cauți o instituție unde crezi că îți e mai bine decât aici”, a declarat directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv Brăila, Alin Oprea.

Și mama elevului se împotrivește deciziei conducerii liceului. „Atât timp cât copilul nu lipsește, nu se poartă urât la ore, nu deranjează profesorii… Ține de personalitatea lui, de aspectul lui fizic și e problema lui cum se poartă”, a declarat Sofia Nițu, mama elevului, pentru Știrile Pro TV.

Anul trecut, la școala „Ion Irimescu” din Fălticeni a izbucnit un scandal, după ce o profesoară a decis să-i tundă bretonul unui elev de clasa a VI-a, pe motiv că avea părul prea lung, iar acest lucru era interzis printr-un regulament de ordine interioară aprobat de Comitetul de părinți.

Elevul ar fi fost de acord să-i tundă bretonul, însă profesoara nu s-ar fi mulțumit cu atât și a decis să-l tundă complet în fața clasei, în prezența celorlalți colegi. Părinții s-au revoltat, mai ales că elevul era considerat unul bun la învățătură și nu a avut niciodată probleme de comportament.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.