Schimbări pe Facebook și Instagram. Ce prieteni vor dispărea din news feed-ul tău

FOTO: Gerd Altmann/Pixabay
FOTO: Gerd Altmann/Pixabay

Rețeaua de socializare Facebook a anunțat că va continua să implementeze măsuri prin care să reducă fenomenul de „fake news” și să scadă numărul de articole cu titluri înșelătoare, din categoria clickbait.

Cea mai recentă măsură este aceea de a ascunde postările utilizatorilor care postează foarte des știri care dezinformează.

Cei de la Facebook spun că au făcut un studiu în urma căruia s-a tras concluzia că cei care postează de foarte multe ori pe zi, publică conținut de o calitate slabă. Această măsură se va aplica pentru link-uri cu articole. Vor fi excluse videoclipurile, pozele, paginile și etichetările.

Și pe rețeaua de socializare Instagram, deținută tot de Facebook, vor fi schimbări. Directorul Instagram, Kevin Systrom, a spus că a fost pus la punct un filtru care va bloca anumite „comentarii agresive despre conținuturile publicate și videoclipurile în direct”.

Pentru început, filtru va funcționa pentru conținutul în limba engleză. „Echipa noastră a învățat sistemele noastre să recunoască anumite tipuri de comentarii agresive. (…) Acest instrument online va fi îmbunătățit odată cu trecerea timpului, pentru ca voi să nu mai trebuiască să le vedeți”, a mai spus Kevin Systrom.

În luna mai, Comisia Europeană a amendat Facebook cu 110 milioane de euro pentru că și-ar fi încălcat promisiunea de a nu lega conturile utilizatorilor săi de cele ale aplicației de mesagerie WhatsApp.

De asemenea, Facebook a mai primit o amendă de 150.000 de euro și în Franța, pentru că ar fi împiedicat companiile care își fac reclamă pe site să acceseze datele personale ale utilizatorilor.

Mai mult, aplicația WhatsApp a primit o amendă de 3 milioane de euro de la autoritățile italiene pentru că și-ar fi obligat utilizatorii să accepte faptul că datele lor personale vor ajunge la Facebook.

FOTO: Gerd Altmann/Pixabay

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.