Schimbări în Educație. Discipline importante ar putea dispărea din orar

Ministerul Educației vrea să schimbe program și manualele școlarilor, iar mai mulți experți lucrează deja la o propunere. Potrivit Digi24, s-a ajuns la o a patra variantă de lucru, care ar urma să schimbe radical sistemul de învățământ.

Elevii ar putea avea mai puține discipline de studiat, ca urmarea a unirii unor materii. Ora de matematică, de exemplu, ar putea fi unită cu informatica.

De asemenea, Chimia și Biologia ar putea dispărea din orar și înlocuite cu una sau două ore pe săptămână de Științele Mediului sau Științele Vieții. De asemenea, ora de Arte ar urma să fie prin unire disciplinelor Muzică și Desen.

Copiii ar putea face la școală trei ore de Sport pe săptămână, față de două, câte sunt acum. Experții mai cred că ar trebui dublat sau chiar triplat numărul de discipline opționale.

„Nu putem să menţinem Educaţia într-un pat al lui Procust, în care să înghesuim elevii, indiferent de ce aspiraţii, ce înclinaţii, ce resurse sau talente au. Problema este că de 24 de ani dezbatem, ne consultăm, analizăm, dar nu facem niciun pas înainte.

Şi consecinţa este: ultimul loc la PISA, abandon şcolar masiv, 50% promovare la bac şi piaţa muncii ţipă după specialişti”, spune Ştefan Vlaston, expert din grupul de lucru al ministrului, pentru Digi24. Schimbarea s-ar putea face în câțiva ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.