Litoralul românesc are în plus 33 de hectare de plajă. „Plajele sunt ca la Miami”, a exclamat ministrul Mediului, Cristina Pașca Palmer. Zonele cu plajă extinsă sunt în Mamaia, Constanța și Eforie și, spre bucuria celor care merg cu cearșaful sau prosopul la bronzat, nu pot fi concesionate privaților.

Mai exact, Uniunea Europeană, care a dat bani pentru lucrările de extindere a plajelor, interzice obținerea de profit din lucările finanțate pentru interes public.

Zonele în care anul trecut vedeam șezlong lângă șezlong și sunt baruri vor rămâne în continuare în administrarea privaților, însă la zeci de metri de apa mării.

Măsura încă nu se aplică și în zona cluburilor din Mamaia Nord, Costinești, Neptun, Mangalia și Vama Veche, unde încă nu s-au făcut lucrări. Pentru aceste stațiuni există un proiect, tot cu fonduri europene, care ar urma să se finalizeze în 2018.

Autoritățile se gândesc la o soluție și pentru plajele Vadu și Corbu, frecventate de turiști, care nu știu sau nu înțeleg că sunt arii protejate.

„Se face o analiză să vedem ce porțiuni ar putea fi scoase astfel încât să se poată folosi pentru agreement fără un imapact major. Fără construcții de hoteluri, nu discutăm așa ceva. Strict acolo unde se folosește acuma să fie strict reglementat ca să nu mai fie probleme”, a declarat ministrul Mediului, Cristian Paca Palmer, potrivit Știrile Pro TV.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.