Scandal uriaș în SUA. Un pilot a desenat organul sexual masculin pe cer

pilot cer sua
Foto: Twitter

Un pilot din cadrul Marinei americane a desenat pe cer organul sexual masculin, deasupra statului Washington. Joi, 16 noiembrie, locuitorii din zonă au fost uimiți când au văzut că pe cerul senin se putea obseva conturul unui organ sexual masculin format din fumul lăsat în urmă de un avion EA-18G al Marinei SUA, relatează „Washington Post”.

Imediat, rețelele sociale s-au umplut de fotografii ale desenului de pe cerul de deasupra regiunii Okanogan Highlands din statul Washington. Fotografiile respective au fost distribuite de zeci de mii de ori pe Twitter.

Șefii Marinei SUA au luat și ei atitudine. „Pe bună dreptate, poporul american se așteaptă ca piloții să dea dovadă de un nivel de maturitate pe măsura misiunilor care le-au fost încredințate. Aviația navală încearcă permanent să creeze un mediu de demnitate și respect. Glumele imature cu tentă sexuală nu au ce căuta astăzi în aviația navală”, a spus viceamiralul Mike Shoemaker.

Aviația a luat în serios incidentul și a demarat o investigație internă. Deocamdată, nu au fost oferite informații referitoare la pilotul care este autorul desenului.

„Membrii Marinei trebuie să respecte cele mai înalte standarde. Acest incident este complet inacceptabil, nu are nicio valoare din punctul de vedere al antrenamentului și considerăm că pilotul trebuie tras la răspundere”, a mai anunțat Marina într-un comunicat de presă.

Dacă în timpul investigației se va descoperi că semnul desenat pe cer este o jignire la adresa unui coleg din același escadron, piloții implicați ar putea fi trimiși la consiliere sau ar putea primi un raport negativ ori pedepse administrative care le-ar afecta carierele. Este posibil să se ajungă inclusiv la eliminarea lor din Marină, mai notează „Washington Post”.

Incidentul vine în contextul în care Marina americană era deja ținta mai multor critici, scrie „Newsweek”. În iunie, nava USS Fitzgerald s-a ciocnic cu un alt vas în largul coastei Japoniei. 7 membri ai echipajului american au murit. În august, un distrugător s-a lovit de un petrolier lângă Singapore, iar în luna noiembrie un marinar american a fost grav rănit în timp ce se realiza remorcarea unui avion la bordul navei USS Carl Vinson.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.